1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SAAT 19.00'A KADAR YASAK!
KKTC'DE SAAT 19.00'A KADAR YASAK!

KKTC'DE SAAT 19.00'A KADAR YASAK!

KKTC'de dikkat edilmesi gereken durum;

A+A-

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Nevvar Nolan, 175 bin 258 seçmenin, 670 sandıkta oy kullanacağını söyledi.

Açıklamada bulunan Nolan, Pazar günü seçmene belediye başkanlığı, meclis üyelikleri, muhtarlık, ihtiyar heyeti üyelikleri ve Anayasa değişikliği konusunda halkoylaması için 5 ayrı oy pusulası verileceğini söyledi.

Oy verme işleminin Pazar günü saat 08.00’de başlayacağını belirten Nolan, oy verme süresinin 18.00’de sona ereceğini belirtti.

Nolan, “seçim sonrasında, öncelikle belediye başkanlığının sayımı yapılacak. Hemen ardından Halkoylaması sayımı gerçekleşecek. Olabildiğince seçim sonuçlarını erken duyurmaya çalışacağız. Saat 19.00’a kadar radyo ve televizyonlar ile diğer yayın organlarının seçim ve sonuçlarıyla ilgili haber ve yorum yapmaları yasaktır” dedi.

Nevvar Nolan, Yüksek Seçim Kurulu’nun saat 19.30’da seçimle ilgili vatandaşa bilgi verebilir konumda olacağını da ifade etti.

Nolan, “Sandıkların kapanmasının ardından bir iki saat içinde belediye başkanlığı seçim sonuçlarının fotoğrafı ortaya çıkabilecektir” dedi.

Nolan, seçmenin oyunun geçerli olabilmesi için nelere dikkat etmesi gerektiğine de işaret etti.

Nevvar Nolan, halkoylaması için verilecek oy pusulasında seçmenin soruya “evet” veya “hayır” kutularına kalemle işaret koyabileceğini belirtti.

Nolan, seçmenin oyunu mühürle kullanması halinde geçerli sayılacağını da kaydetti.

Konuşmasının sonunda seçmene çağrıda da bulunan Nevvar Nolan, “Seçmen, oyunun rengi ne olursa olsun Pazar günü sandığa gitmeli” dedi.

BRT

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.