1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SAĞLIK SKANDALI, HASTANEDE REHİNE KRİZİ!
KKTC'DE SAĞLIK SKANDALI, HASTANEDE REHİNE KRİZİ!

KKTC'DE SAĞLIK SKANDALI, HASTANEDE REHİNE KRİZİ!

Rehin kaldı... ve ne yapacağımızı bilmiyoruz!

A+A-

 

KKTC’de sağlıkta yaşanan skandalların arkası kesilmezken, beyin kanaması geçirdiği öne sürülen Ayşe Kurt, Sağlık Bakanlığı tarafından sevk edildiği Yakın Doğu Hastanesinde fatura ödenmeyince rehin tutuldu. Rahatsızlandıktan sonra, ailesi tarafından Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesine götürülen Ayşe Kurt, oradan da Yakın Doğu Hastanesine sevk edilince tedavisi sonrasında önüne konulan 61,000 TL’lik faturayı ödeyemedi ve rehin tutularak faturaya da her geçen gün için  1000 TL faiz uygulanmaya başlandığı öne sürüldü.

YAKIN DOĞU HASTANESİNE SEVK EDİLDİ REHİN KALDI

Yakın Doğu Hastanesinde önüne konulan faturayı ödeyemeyince rehin tutulan Ayşe Kurt’un yakını Ahmet Kurt yaptığı açıklamada, yakınım Ayşe Kurt bir süre önce rahatsızlandı. Onu hemen alarak Etik hastanesine götürdük. Orada durumunun ciddi olduğu ve Ayşe’yi Devlet Hastanesine götürmemiz söylendi. Hemen Devlet hastanesine gittik. Orada bize Ayşe’nin beyin kanaması geçirdiğini ve buna müdahale edecekleri alet ve teçhizatları olmadığı için Yakın Doğu Hastanesine götürmemiz gerektiği söylendi dedi.

61,000 TL BİR GÜNDE 62,000 TL OLDU

Ahmet Kurt açıklamasına devamla, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen sevk kâğıdı ile birlikte Yakın Doğu Hastanesine gittik. Orada bize Ayşe’nin beyin kanaması geçirdiği ve ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Başı yerine karnından girilmek suretiyle beyin kanamasının durdurulduğu ve hayati tehlikesini atlattığı söylendi. Hastane yetkilileri bir süre hastanede kalan Ayşe’nin tedavisinin bittiğini, onu taburcu edeceklerini söyleyerek bizden 61,000 Türk Lirası istedi. Bizi Sağlık Bakanlığının hastaneye sevk ettiğini ve paranın onlar tarafından ödeneceğini söylediğimiz ertesi günü bize 61,000 Türk Lirasının 62,000 Türk Lirası olduğu ve her geçen gün için 1000 lira faiz isteneceği bildirildi ifadesinde bulundu.

KIZIMIZ REHİN VE NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ

Devlet Hastanesinin alet ve teçhizatı olmadığı gerekçesi ile Ayşe Kurt’un  tedavi edilemediğini ve Yakın Doğu Hastanesine sevk edildiğini ifade eden Ahmet Kurt, biz fakir insanlarız. Bu parayı ve her geçen gün için 1000 lirayı nereden bulacağız. Parayı ödemesi için Sağlık Bakanlığına gittik o da çeşitli nedenler ileri sürerek parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Şimdi kızımız rehin ve ne yapacağımızı bilmiyoruz dedi.

Kıbrıs Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.