1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SAHTE KREDİ KARTI ÇETESİNE DİKKAT!
KKTC'DE SAHTE KREDİ KARTI ÇETESİNE DİKKAT!

KKTC'DE SAHTE KREDİ KARTI ÇETESİNE DİKKAT!

6 evde arama yapan polis elektronik kart kopyalama cihazı, bilgi yükleme cihazı ve manyetik şeritlere sahip kartlar... Tutuklanan kişiler;

A+A-

 

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, sahte kredi kartı çetesine baskın düzenledi.

Polis, 6 evde yaptığı aramda, elektronik kart kopyalama ve bilgi yükleme cihazları ile manyetik şeritlere sahip kartlar buldu. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Sahtelenmiş kredi kartlarıyla farklı şirketlerden para çekildiğine yönelik bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, olayla ilgili Süleyman Koç ve Bayram Göksu’yu gözaltına aldı.

Koç ve Göksu’nun evleri dahil toplam 6 evde arama yapan polis, elektronik kart kopyalama cihazı, bilgi yükleme cihazı ve manyetik şeritlere sahip kartlar ve içerisinde birçok bilginin yer aldığı iki adet diz üstü bilgisayara el koydu. Polis bu cihazları incelemek üzere emare olarak aldı.

Polis yaptığı ileri soruşturmada, Koç ve Göksu’nun sahte su ve otomobil alışverişi adı altında, İzzet B. Mutlu isimli şahısla görüşerek, sahte kartlardan para çekildiğini tespit etmesi üzerine, Mutlu’yu da soruşturma maksatlı olarak gözaltına aldı.

Olayın zanlıları dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen davada,  iddia makamı adına davayı yürüten Savcı yardımcısı Attila E. Etkin, meselenin tahkikatını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ethem Hoca’yı tanık olarak mahkemeye dinletti.

Hoca, verdiği şahadette, zanlıların “sahte belge düzenleme, tedavüle sürme” ve “sahtekarlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Hoca, ilk olarak İzzet B. Mutlu isimli zanlıyla ilgili verdiği şahadette, diğer zanlılar Koç ve Göksu’nun sahte su ve otomobil alışverişi adı altında zanlı Mutlu’yla görüşerek, sahte kartlardan para çektiğinin tespit edilmesi üzerine, Mutlu’yu da soruşturma maksatlı gözaltına aldıklarını belirtti.

Mutlu’nun 24 bin TL para çektiğini ve bankadan 10 bin TL tahsil edip geriye kalanının ise banka tarafından riskli görüldüğü için tahsil edemediğini öğrendiklerini kaydeden Hoca, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Polis çavuşu Hoca, bu aşamada zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

6 evde arama yapıldı

Süleyman Koç ve Bayram Göksu isimli zanlılarla ilgili olarak da şahadet veren polis çavuşu Ethem Hoca, soruşturma maksatlı 6 farklı evde arama yaptıklarını, zanlıların evinde elektronik kart kopyalama cihazı, bilgi yükleme cihazı ve manyetik şeritlere sahip kartlar ve içerisinde birçok bilginin yer aldığı iki adet diz üstü bilgisayar bularak, incelemek üzere aldıklarını belirtti.

3 farklı işyerinden sahte kartlarla 34 bin TL çekildiğini tespit ettiklerini kaydeden Hoca, paranın bir kısmının tahsil edildiğini ancak bir kısmının ise yine banka tarafından şüpheli işlem olarak tespit edildiğini ve bloke edildiğini ifade etti.

Kullanılan sahte kredi kartları üzerindeki isimlerin KKTC’ye hiç giriş yapmadıklarının tespit edildiğini de tespit ettiklerini anlatan Hoca, soruşturmanın ciddi bir şeklide devam ettiğini, bu aşamada zanlıların serbest kalmasının tahkikata etki edebileceğine değinerek, tahkikat amaçlı 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Sunulan şahadet ışığında meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Pınar Beyoğlu, talep edilen 3 günlük tutukluluk süresine onay verdi.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.