1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SİYASET ALT ÜST!
KKTC'DE SİYASET ALT ÜST!

KKTC'DE SİYASET ALT ÜST!

KKTC'de siyaset alt üst!

A+A-

 

KKTC halkı dün yerel yöneticilerini belirlemek ve Meclis tarafından hazırlanan Anayasa değişikliklerini oylamak için sandığa giderken, ülke siyasetini de alt üst edip büyük değişiklikler yaptı. Gözler seçim sonuçları hazmedildikten sonraki gelişmelerde.

 

İktidar CTP-BG, başkent Lefkoşa dahil büyük şehirleri teker teker kaybedip, yerine kırsaldaki belediye sayısını çoğaltırken, Ulusal Birlik Partisi ise uhdesinde bulundurduğu belediye sayısını 6’ya düşürdü. DP-UG ise tek bir Belediye ile yetindi.

 

TDP-BKP-Baraka Adayı Mehmet Harmancı, “Amiral Gemisi” Lefkoşa’yı UBP ile CTP’nin çekişmeleri arasından çekip alırken, TDP KKTC siyasetinde artık etkin olduğu ve seçim kazanabileceği mesajını verdi.

 

DP-UG ile UBP’nin karşılıklı ittifak yaparak desteklediği Bağımsız adaylar Girne ve Mağusa’yı kazanırken, KKTC genelinde bu seçimle 7 Bağımsız aday Belediye Başkanlığı koltuklarına oturdu.

 

Meclisten, oybirliği ile geçen Anayasa değişikliği, halkın “Hayır” oyuna tosladı. Bu sonuç Meclis’in halkı artık temsil etmediği yorumlarına neden olurken,Başbakan “Evet” oyu veren bazı vekillerin “Hayır” kampanyası yürüttüğünü iddia etti. 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.