1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SKANDAL OLAYDA KARAR!
KKTC'DE SKANDAL OLAYDA KARAR!

KKTC'DE SKANDAL OLAYDA KARAR!

Evine fal baktırmak için gitti, tecavüze...

A+A-

 

Lefkoşa Gönyeli’de 6 Haziran saat 12.30 sıralarında sanık Ekrem Yılmaz’ın evine fal baktırmak için giden ve N.S’ye tecavüz etmeye teşebbüsde bunan sanık Yılmaz aleyhine dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar verildi.

Cezayı duyunca çılgına döndü

Şiddet tehdidi ile tecavüzden suçlu bulunan Ekrem Şimşekyılmaz, 2 yıl hapse mahkum edildi

Lefkşa Ağır Ceza Mahkemesi, haziran ayında Lefkoşa’da “Üzerinde büyü var” diyerek evine çağırdığı genç kadını döverek “Şiddet tehdidi” ve “Irza geçme”  suçlarından yargılanan Ekrem Şimşekyılmaz’ın davası ile ilgili kararını açıkladı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada heyet, Ekrem Şimşekyılmaz’ı 2 yıl hapislik cezasına mahkum etti. 

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Mahkeme Başkanı Ömer Güran okudu.

10 yıla kadar hapisliği var

Kararı okuyan mahkeme başkanı Ömer Güran,  sanığın “Cinsel tecavüz” suçunu geçtiğimiz haziran ayında işlediğini anlattı.

Ömer Güran, sanığın işlemiş olduğu suçun esasen ahlaka aykırı bir suç olduğunu ve işlenen vahim suçlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Mahkeme başkanı yasa koyucuların bu tür vahim suçlar karşısında 10 yıla kadar hapislik öngördüğüne dikkati çekti.

Ömer Güran: Toplumun tahammülü yok 

Ömer Güran, ciddi suçlar arasında yer alan “cinsel tecavüz” suçlarının duyulmasının toplumun tahammülü olmadığını, ülkemizde tiksindirici bir suç olarak görüldüğünü, kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğine dikkat çekti. Mahkemelere bu tür suçlar karşısında büyük görevler düştüğünü belirten Güran, verilecek olan cezaların ağırlaştırıcı ve bu suçu işlemek isteyenlere ibret verici olması gerektiğini vurguladı.

8 aydır hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde

Mahkeme Başkanı Ömer Güran, Ekrem Şimşekyılmaz’ın 1 çocuk babası olduğunu ve 8 aydır Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklediğini söyledi.  

“En adil olan hürriyetini bağlayıcı ceza”

Ömer Güran tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Güran, mahkeme heyeti sanık Ekrem Şimşekyılmaz’ı 2 yıl, hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu.

Mahkeme koridorlarını birbirine kattı

“Şiddet tehdidi” ve “Irza geçme” suçlarından 8 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak yargılanan Ekrem Şimşekyılmaz, 2 yıl hapislik cezasına büyük tepki gösterdi. Salondan çıkarılarak Merkezi Cezaevi aracına götürülmeye çalışan Şimşekyılmaz basına saldırdı, polisler tarafından güçlükle kontrol edildi.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.