1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SKANDAL ''PKK'' BİLMECESİ!
KKTC'DE SKANDAL ''PKK'' BİLMECESİ!

KKTC'DE SKANDAL ''PKK'' BİLMECESİ!

1975 yılında KKTC'de... 1978 yılında KKTC'li... Sonrası;

A+A-

 

İçişleri Bakanlığı, 26 Şubat 2015 tarihinde “PKK’ya kucak mı açtı” başlıkla yer alan manşet haber üzerine gönderdiği yazıda, söz konusu haberde yer alan ailelerin 1975 yılında KKTC’ye geldiğini, 1978 yılında yurttaşlığa kabul edildiğini söyledi.

Bu kişilerin 2001 yılında siyasi görüşlerinden dolayı KKTC yurttaşlığından çıkartılarak sınır dışı edildiklerini doğrulayan İçişleri Bakanlığı’nın, “PKK” kelimesini kullanmaktan kaçınması dikkat çekti.

Yine aynı hükümet işbaşındaydı

Bu kişilerin, 2004 yılında, alınmış olan Bakanlar Kurulu kararı ile - burada yaşayan aile fertleri bulunması gerekçe gösterilerek- KKTC’ye giriş yasaklarının kaldırıldığını ve o günden itibaren aileleri ile birlikte KKTC’de yaşamaya başladıklarını ifade eden İçişleri Bakanlığı, bu kişilerin, KKTC’de açılan davalar sonucunda haklarında verilmiş herhangi bir hapis cezası bulunmadığını ifade etti.

“Demokratik bir ülkede yaşıyoruz”

Habere konu kişilerin PKK faaliyetleri içinde yer aldıkları/liderlik konumunda bulundukları gerekçesiyle Bakanlar Kuruluyla vatandaşlıktan çıkarıldıklarını ve 2004 yılında aldıkları kararla ülkeye giriş çıkışlarının serbest bırakıldığını göz ardı eden Bakanlık son kararı demokrasiye bağladı.

“Mağduriyetin giderilmesi adına…” 

 
İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “Demokratik toplum düzeninde yaşadığımız unutulmamalı ve hiç kimsenin siyasi görüşü sebebiyle yurttaşlıktan çıkarılmasının kabul edilebilecek bir şey olmadığı anlayışı ile ortada olan mağduriyetin giderilmesi adına yurttaşlıklarının iade edilmesi kararı alınmıştır.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.