1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE TAM DA İŞSİZ KALINCAK ZAMAN!
KKTC'DE TAM DA İŞSİZ KALINCAK ZAMAN!

KKTC'DE TAM DA İŞSİZ KALINCAK ZAMAN!

aniden kapanması üzerine işsiz kalan 80 kişi çare aradı !

A+A-

Girne’de yıllardır faaliyet gösteren Jasmine Court Hotel tadilat yapıldığı gerekçesi ile kapandı. Otel çalışanı 80 kişi, hotel’in gerekçesiz kapatıldığını ve gerekçesiz işlerine son verildiğini savundu. Önce Girne’de otelin önünde toplanan çalışanlar, daha sonra Lefkoşa’da Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önüne giderek, yetkililere sesini duyurmaya çalıştı. Çalışanlar ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na giderek, Çalışma Dairesi yetkilileri ile görüştü ve durumları ile ilgili bilgi verdi. Konuyla ilgili Star Kıbrıs’a açıklama yapan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ ise dönem dönem encümenin otellerde denetlemeler yaptığını ve bu denetimin Jasmine Court Otel’de de yapıldığını, otelin normalde 5 yıldızlı olduğunu ama uzun zamandır tadilat yapmamasından dolayı 5 yıldızlı otel standardından düştüğünü kaydetti. Otelciler birliği olarak söz konusu otele kendilerinin de yenilenme ile ilgili önerilerde bulunduklarını ifade eden Aktığ, iyileştirme zorunluluğunun da söz konusu olduğunun vurgulandığını belirtti.


KAPI ÖNÜNE KONAN ÇALIŞANLAR İSYAN ETTİ
Jasmine Court Hotel’in kapısına tadilat nedeniyle geçici bir süreliğine kilit vurulması çalışanları zor durumda bıraktı.Otel yönetiminin geriye dönük maaşları ödeyeceği yönünde haberlerin basına yansımasıyla otel çalışanları eylem yaptı.Sabah saatlerinde otel önünde toplanan çalışanlar basın açıklaması yaptı.Personel durdurmalarının 2013 yılının başında başladığını kaydeden çalışanlar, bununla birlikte birçok haktan mahrum bırakıldıklarını, personel lojmanlarının kapatıldığını ileri sürdü.Açıklamanın devamında halen otelde bulunan 70 civarındaki personelin ekmek dahi alacak durumda olmadığı kaydedildi.

HEM İŞLERİNDEN HEM DE HAKLARINDAN OLDULAR
Otelin önündeki eylemin ardından elçilik önüne giden yaklaşık 80 kişi, cotel ve casinonun 17 Ocak tarihinde kapatıldığını, ancak çalışanlara herhangi bir bilgi verilmediğini, maaşlarının ödenmediğini iddia etti. Çalışanlar, 4-5 aylık maaş alacakları bulunduğunu ancak sosyal haklarından da mahrum bırakılacak şekilde bir aylık maaşları verilerek, kendilerine “alacağımız yoktur” kâğıdı imzalatılmaya çalışıldığını iddia etti.

KAPI KAPI GEZİP ÇARE ARADILAR
Otel yetkililerine yönelik eleştirilerde bulunan çalışanlar adına, otel güvenlik müdürü Ahmet Köse ve beraberindeki heyet elçilik yetkilileriyle görüşüp otelde yaşananlarla ilgili bilgi verdi ve tutanak tutturdu. Çalışanlar ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na giderek, Çalışma Dairesi yetkilileri ile görüştü ve durumları ile ilgili bilgi verdi.

AKTIĞ, “TADİLAT ŞART OLMUŞTU”
Konuyla ilgili Star Kıbrıs’a açıklama yapan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ ise dönem dönem encümenin otellerde denetlemeler yaptığını ve bu denetimin Jasmine Court Otel’de de yapıldığını, otelin normalde 5 yıldızlı olduğunu ama uzun zamandır tadilat yapmamasından dolayı 5 yıldızlı otel standardından düştüğünü kaydetti. Otelciler birliği olarak söz konusu otele kendilerinin de yenilenme ile ilgili önerilerde bulunduklarını ifade eden Aktığ, iyileştirme zorunluluğunun da söz konusu olduğunun vurgulandığını belirtti.

Aktığ, otel yönetiminin bunu değerlendirerek encümen aracılığıyla resmi olarak Turizm Bakanlığına ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’ne bilgi verdiğini söyledi.

SADECE ÜZÜLDÜ
Aktığ açıklamasında, otel yönetiminin Haziran ayına kadar süre istediğini ve bu tarihe kadar tadilatı tamamlayıp yeniden hizmet vermeye başlayacaklarını bildirdiklerini ifade etti. Otel personelinin 5 aydır maaş almadığı duyumunu aldıklarını kaydeden Aktığ, çalışanları iş akitleri ile ilgili kendilerinin olayın otel yönetimi ile çalışanlar arasında bir konu olduğunu belirtti ve bu duruma da üzüldüklerini söyledi

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.