1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DE TWITTER’A ERİŞİM KISITLANACAK MI?
KKTC’DE TWITTER’A ERİŞİM KISITLANACAK MI?

KKTC’DE TWITTER’A ERİŞİM KISITLANACAK MI?

KKTC'de twitter'a erişim kısıtlanacak mı

A+A-

BÜRÜNCÜK: “GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILDI, ERİŞİM ENGELLENMEYECEK”

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, KKTC’de Twitter’a erişimin engellenmeyeceğini açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük ve Başkan Yardımcısı Sait Erkmen, konuyla ilgili bilgi vererek, Türkiye’de Twitter’a erişimin engellendiğini ancak KKTC’de engelleme olmayacağını söyledi.

Türkiye’de çıkarılan yeni internet yasasının tartışılmaya başlandığı günlerde, ülkede de Kıbrıs’a etkisinin olup olmayacağının da konuşulduğunu belirten Bürüncük, o dönemde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, KKTC’nin ayrı bir ülke olduğunu, ayrı yasaları bulunduğunu açıkladığını anımsattı.

Bürüncük, yaptıkları incelemelerde teknik olarak bazı tip kullanıcıların etkilenme olasılığı bulunduğunu gördüklerini ve bunu gidermek adına Türkiye ile görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Bürüncük, bu girişimlerin KKTC’nin ayrı bir ülke olması ve ayrı yasalara sahip olması prensibinden hareketle yapıldığını söyledi.

Girişimlerin hukuksal ve teknik olarak değerlendirilerek, tamamlandığı ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Bürüncük, “Üçüncü ülkelere çıkışlarımızın Türkiye’de transit hizmeti görmesi yönünde bir düzenleme yapıldı” diye konuştu.

Bürüncük, “Twitter gibi, Türkiye’deki bir serverden değil de Amerika’dan veya başka bir ülkedeki server üzerinden hizmet görmeye çalışıyorsak, bu Türkiye’den transit işlemi görecek” dedi.

Türkiye’den transit işlemi gören tek ülkenin KKTC olmadığını söyleyen Bürüncük, bu düzenlemenin başarılı olduğunu, böylelikle bugün Türkiye’de Twitter yasaklanmasına rağmen adada böyle bir durum yaşanmadığını belirtti. Bürüncük, girişimler doğrultusunda yapılan yeni düzenlemenin, kendine inanıp gerekli girişimler yapıldığında başarı sağlanabileceğini gösterdiğini söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkan Yardımcısı Sait Erkmen, de gelecekte de girişimlerin süreceğini belirtti. Erkmen, “Münferit olaylar yaşanabilir, bunları giderilir. Ama genel politika bizim ayrı bir ülke olmamız ve ayrı yasalarımızın olmasıdır. Bu yasalara uygun olarak yapılan düzenlemelerimiz var” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.