1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KKTC'DE ULUSLARARASI DEMOKRASİ VE TERÖRİZM KONFERANSI DÜZENLENECEK"
"KKTC'DE ULUSLARARASI DEMOKRASİ VE TERÖRİZM KONFERANSI DÜZENLENECEK"

"KKTC'DE ULUSLARARASI DEMOKRASİ VE TERÖRİZM KONFERANSI DÜZENLENECEK"

"ORTADOĞU'DAKİ İÇ SAVAŞLAR, DEMOKRASİ VE TERÖR MASAYA YATIRILACAK"

A+A-

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELER KONSEYİ KURUCU YÖNETİM KURULU BAŞKANI AZİZOĞLU: "ORTADOĞU COĞRAFYASINDA UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN İÇ SAVAŞLAR, TERÖRİZM VE DEMOKRASİ KONULARINI ELE ALACAĞIZ"

"KKTC HALKI, 300 BİN NÜFUSA SAHİP OLMASINA RAĞMEN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'Nİ KURARAK ÖZGÜRLÜĞÜN, BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN SİMGESİ OLMAYI BAŞARDI"

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, gelecek ay Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), "Uluslararası Demokrasi ve Terörizm Konferansı" düzenleyeceklerini belirtti.

Erbil'de konferansın davetlileri arasında bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı, Kürt ve Arap rektörlerle bir araya gelen Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Üniversiteler Konseyi olarak KKTC'de coğrafyamızı ilgilendiren çok önemli uluslararası bir akademik toplantı yapacağız. Erbil'de bulunma nedenimiz de bu" dedi.

Bakan ve rektörlerle yaptığı toplantılarda, konferansta ele alacakları konuları görüştüklerini dile getiren Azizoğlu, "Bu çalışmalar neticesinde Lefke Üniversitesi'nde yapacağımız toplantıda aynı kaderi, aynı dini, aynı kültürü paylaşan tüm ana unsurların sorunlarını analiz edeceğiz. Bu şekilde aynı kaderi paylaştığımız bu toplumların Türk, Kürt, Arap veya Acem olmasının hiçbir öneminin olmadığını, bu coğrafyanın ortak unsurları olduğumuzu, birlikte yaşamaya mecbur ve mahkum olduğumuzu ele alarak, barış, kardeşlik ve huzur içinde bir coğrafya yaratmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"ORTADOĞU'DAKİ İÇ SAVAŞLAR, DEMOKRASİ VE TERÖR MASAYA YATIRILACAK"

Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek "demokrasi ve terörizm" temalı konferansta, Türkiye, Irak, Suriye, diğer Arap ülkeleri, Avrupa ülkeleri, Afrika, Türki Cumhuriyetler, Balkan ülkelerinden katılacak üniversite rektörleriyle "Ortadoğu coğrafyasında uzun süredir devam eden iç savaşlar, terörizm ve demokrasi konularını ele alacaklarını" anlatan Azizoğlu, toplantıda yüksek düzeyli bir çalışma yapacaklarını ardından da deklarasyon yayınlayacaklarını kaydetti.

"KKTC HALKI, BARIŞ, ÖZGÜRLÜK VE KARDEŞLİĞİN SİMGESİ"

Azizoğlu, konferans için KKTC'yi tercih etme nedenine ilişkin ise şunları kaydetti:

"KKTC halkı, 300 bin nüfusa sahip olmasına rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kurarak özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin simgesi olmayı başardı. Şöyle ki 300 bin nüfusu olmasına rağmen yaklaşık 70 bin öğrenci barındıran, hayatlarını akademiyle, turizmle sağlamaya çalışan barışın ve özgürlüğün tadını alan ve bunları kendilerine rehber edinen bu halkın, diğer tüm unsurlara örnek teşkil etmesini istiyoruz. Yani biz bu coğrafyada istersek barışı, kardeşliği, özgürlüğü sağlayabiliriz. Ve bunlarla da küresel ve bireysel ortağı olduğumuz bu gezegeni, barış ve özgürlük dolu bir dünyanın yolunu açmış oluruz."

"Uluslararası Demokrasi ve Terörizm Konferansı"nın KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da birçok ülkeden rektörlerin katılımıyla 22-25 Ekim tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.