1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE YAŞANAN İNSANLIK DRAMI
KKTC'DE YAŞANAN İNSANLIK DRAMI

KKTC'DE YAŞANAN İNSANLIK DRAMI

Yaşamıyorlar ‘sürünüyorlar’

A+A-

 

Baf Kapısı Bölgesindeki yediler mahallesinde yıkılmaya yüz tutmuş kerpiç bir evde yaşayan 5 kişilik bir aile hem yoksulluk hemde yıkılmaya yüz tutmuş kerpiçten evde tehlike içerisinde yaşamlarını sürdürüyor.

5 kişilik bir ailenin yaşadığı yıkılmaya yüz tutmuş kerpiç ev içerisinde anne ve babaları ile yaşam kavgası veren birisi 3, diğeri 7 ve en büyüğü 10 yaşındaki çocuklar da büyük sorun yaşıyor.  Sefaletin pençesinde yaşam kavgası veren Akbıçak ailesi kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.

BABA HASTALANDI ŞİMDİ SÜRÜNÜYORLAR

Aile reisi Ali Bardak Akbıçak, şeker ve tansiyon hastası 52 yaşında bir KKTC vatandaşı.  Anne Hatun bulması halinde haftada bir ev temizliğine giden bir ev kadını. Ovadan ayrelli, gömeç ve çeşitli ot toplayıp satarak geçimlerini sağlayan bir aile deyim yerindeyse yarı aç yarı tok bir durumda yaşamlarını sürdürüyor.

Babanın şeker ve tansiyon hastası olması ve iş yapamaz durumda olması aileyi büyük sıkıntıya sokarken devletin yardım elini uzatmasını bekliyor.

dram.jpg

KERPİÇ EV YIKILMAYA YÜZ TUTTU

Duvarları  yarılan ve tavanı çöktüğü için gökyüzünü bile görebildiğiniz  kerpiç evin dışında yağmur durduğu zaman bile damda biriken suyun akması sonucu içeride yağmurun devam ettiği öne sürülüyor.

Son yağan yağmurlar sonrasında evdeki tüm eşya kullanılamaz hale gelirken, yatak, yorgan ve battaniyelerin yağmur suyu ile ıslanması sonrasında ailenin büyük sorun yaşadığı belirtildi.

ELEKTRİKLERİ KESİK

3’ü çocuk 5 kişilik aile geçim sıkıntısı çektiği için ödeyemedikleri elektrik enerjilerinin kesilmesi sonrasında   3-4 aydır elektriksiz ve karanlıkta yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldı.

Odun sobası ile ısınmaya çalışan baba Ali Akbıçak hastalanmadan önce ovadan topladığı gömeç, ayrelli ve benzeri otları satmak suretiyle geçimlerini sağlarken, babanın hasta olması sonrasında bu gelir kaynağını da yitirdikleri öğrenildi.

DEVLETTEN YARDIM BEKLİYOR

Aile Reisi Ali Bardak Akbıçak yaptığı açıklamada ‘Sosyal Devlet olarak nitelendirilen KKTC hükümetinden  bize yardım etmesini bekliyoruz. Ben tansiyon ve şeker hastasıyım. Kısa süreler ile tedavi görüyorum.Ailemin geçimini sağlamak için bizlere hükümet yardım ederse minnettar kalırım dedi.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.