1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE YAŞAYANLARI KANSER EDECEKLER...
KKTC'DE YAŞAYANLARI KANSER EDECEKLER...

KKTC'DE YAŞAYANLARI KANSER EDECEKLER...

“YAKINDA YASAL İŞLEM BAŞLIYOR”

A+A-

SDP, devletin kendi uhdesindeki santrale dahi filtre takmadığını kaydederek ekledi.

Sosyal Demokrat Parti (SDP), çöplerden elektrik üretilmesi sisteminin ülke için uygun olmadığını belirterek, şu an uygulanan ve başarılı olan Bio-Dizel sisteminin uygun olduğunu iddia etti. SDP Kurucu Başkanı Tözün Tunalı yaptığı açıklamada, hükümetin çöplerden elektrik üretilmesi yönünde çalışmalar yaptığı yönünde açıklaması bulunduğunu kaydederek, bu sistemin ülkeye uygun olmadığını savundu.

“Şuanda Kıb-Tek’in denetimindeki santrale filtre takamayan ve insanların kanser olmasına sebebiyet veren düşüncenin benzeri uygulamaya konmak isteniyor” diyen Tunalı, SDP olarak buna izin vermeme yönünde tepkilerini ortaya koyacaklarını belirtti.

“YAKINDA YASAL İŞLEM BAŞLIYOR”

Teknecik Santralı’nın filtrelenmesi hususunda yakında yasal işlem başlatacaklarını da ifade eden Tunalı, insanları düşünmenin herkesin görevi olduğunu vurguladı.

“DÜNYADA BAŞARILI OLAN SİSTEM BİO-DİZELDİR”

Tunalı, şu anda dünyada uygulanan ve başarılı olan sistemin Bio-Dizel olduğuna işaret ederek, “Bio-Dizel’in hammaddesi de soyadır” dedi. Ülkeye suyun geleceğini düşünerek hükümetin teşvik vererek soya fasulyesi ekimi yapılması yönünde öneride bulunan Tunalı, soya fasulyesinden elde edilecek Bio-Dizel’in elektrik santralında kullanılmasının hem sağlıklı, hem de fiyat olarak mazottan daha ucuz olduğunu belirtti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.