1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE YENİ BİR SKANDAL! SONUÇ: İKİ AYLIK BEBEK ÖLDÜ!
KKTC'DE YENİ BİR SKANDAL! SONUÇ: İKİ AYLIK BEBEK ÖLDÜ!

KKTC'DE YENİ BİR SKANDAL! SONUÇ: İKİ AYLIK BEBEK ÖLDÜ!

Bir anne için tarifsiz acı... Henüz 2 aylık...

A+A-

 

Bir annenin yaşayabileceği en talihsiz olay...

Yaşadığı olayı Kıbrıs 7/24 ile paylaşan Ebru Sarı isimli vatandaşımız, başından geçtiğini belirttiği olayı şu sözlerle anlatıyor;

''Yaşadığım tatsız, trajik ve düşündürücü bir olaydan bahsetmek istiyorum. 25 haftalık erken doğum sonucu ikiz bebek dünyaya getirdim. Birinin ciğerleri açılmadığından kaybettim. Diğer bebeğim tam 2 ay yaşadı 600 gr doğan bebeğim yaşadı. Benim için mucizeydi... Tesellimdi.

2 ay boyunca çok zor günler geçirdim.Tam her şey güzel oluyor derken,hastanemizin büyük bir eksiği tokat gibi yüzümüze vurdu.Hastanemizde retina uzmanımız yok. Retina uzmanı görmezse çocuğunuz kör kalabilir denildi. Daha küvezden çıkamayan çocuğu nereye götürebilirdim ki? Her şey güzel oluyordu dedik ama bebeğim daha 900 gr.dı. Rum tarafında bir dr olduğunu öğrendim. Kendi uğraşlarımızla randevu aldık. Hastanemizden bizi ambulans ve hemşire eşliğinde götürmeyi talep ettik.

Hastane bu talebimizi kabul etti. İçim rahatlamıştı. Tüm hazırlıklar yapıldı akşam saat 22.00 sıralarında yüzüme ikinci tokatı yemiştim. Ambulansın evrakları eksik diye o tarafa geçemezmiş. Hemşire ambulans olmazsa ben gelemem dedi. Günlerin saatlerin bile geç kalınması çocuğumun kör olmasına sebep olabilirdi. Şimdi ne yapabilirdim ambulans yok... Hemşire yok... Uzman retina dr yok... Nasıl bir sağlık kuruluşu? Nasıl bir memlekette yaşıyorum? Nerde benim çocuğumun hakkı diye düşündüm? 900 gr bir bebek ve hala küvezde kalması gerekirken ne yapabilirdim.

Ertesi gün bir karar vermeliydim daha doğrusu bu kararı vermek zorunda kaldım.tr ye sevk istedik ve uçakla Türkiye’de bir hastaneye götürdük.Sanki normal bir bebek gibi pusete koyup götürdük. Çünkü uçağa küvez ile koyamazmışız. 2 ay boyunca sadece annenin girebildiği yoğun temizlik dezenfektan önlemlerinden geçerek gördüm çocuğumu. Enfeksiyona açık bir ortamda uçağa bindirmek zorunda bıraktılar.

‘‘4. GÜN ÇOCUĞUMU KAYBETTİM’’

4. gün çocuğumu kaybettim. Yolda vücut sıcaklığı düşmüş enfeksiyon kapmış dediler. Şimdi sizden yardım istiyorum ve soruyorum. Bu devlete nasıl güveneyim? Nasıl bir sağlık sistemi var? Ben buranın vatandaşıyken çocuğumu çaresiz bıraktılar vatandaşı olmasam ne olacak? Çocuğumun ölümünün hesabını kim verecek? Erken doğan bebeklerin %90’ında göz problemi oluyor ve tedavi aşaması geçerse körlüğe neden oluyor ve geri dönüşü yok. Her gün yeni erken doğumlar oluyor. O çocuklarda Kıbrıs’ta retina uzmanı yok diye ölmeye ya da kör olmaya mı mahkûm olacak? Hastane nasıl olurda ambulansının evraklarını yaptırmaz?

Bütün bu aktardıklarım devletimizin çok büyük eksiklikleri

GELİN BANA YARDIM EDİN BENİM OĞLUM ÖLDÜ BAŞKA EVLATLAR ÖLMESİN.''

Diyerek yaşadığı olayın benzerinin, bir başka ailenin de acısı olmaması için sesinin duyulmasını bekliyor...

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum