1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DEKİ BAZI KONSER VE ORGANİZASYONLAR İPTAL EDİLDİ
KKTC'DEKİ BAZI KONSER VE ORGANİZASYONLAR İPTAL EDİLDİ

KKTC'DEKİ BAZI KONSER VE ORGANİZASYONLAR İPTAL EDİLDİ

KKTC yasta...

A+A-

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN KKTC’DE BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI YAYINLANIYOR

ÜLKEDEKİ BAZI KONSER VE ORGANİZASYONLAR İPTAL EDİLDİ

Türkiye’nin Soma ilçesindeki maden kazasının arından hayatını kaybeden işçiler için KKTC’de başsağlığı mesajları yayınlanmaya devam ediyor.

KKTC’de ilan edilen 2 günlük yas nedeniyle bazı organizasyonlar da iptal edildi.

Buna göre, Lefkoşa Belediye Orkestrası, bugün, yarın, 17 ve 20 Mayıs’ta Büyük Han, Lefke Hanı, Lokmacı Barikatı ve Bandabuliya’da 10.30 ile 12. 30 saatleri arasında gerçekleştirecekleri müzik dinletilerini iptal ettiğini bildirdi.

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği’nin (KITREB) bu akşam Büyük Han’da gerçekleştireceği etkinlik de ileriki bir tarihe erteledi.  Birlik, üyesi olan turist rehberler için kokart dağıtım töreni ve kokteyl düzenlenmişti. Ancak program Soma’daki üzücü olay nedeniyle iptal edildi.

Kıbrıs Türk Sanat Müziği Derneği’nin 20 Mayıs’ta Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirileceği “Dünden Bugüne” isimli konseri de iptal edildi.

BİRİNCİ: “İŞ KAZASI DEĞİL, KATLİAM...”

Öte yandan sivil toplum ile siyasi parti temsilcileri mesaj yayınlayarak Soma’daki olayı değerlendirdi.

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Genel Sekreteri Mehmet Birinci, Soma’daki maden kazasıyla ilgili yayınladığı mesajda “Bu bir iş kazası değil, katliamdır” iddiasında bulundu.

“Maden ocağı özelleştirildi. Kar oranı artırıldı. İşçiler esnek çalışma saatleriyle, sendikasız ve yasadışı çalıştırıldı. Üstelik sadece işçi değil, çocuk katliamına da davetiye çıkarıldı” iddiasında bulunan Birinci, Türkiye hükümetinin faciaya davetiye çıkardığını öne sürdü.

SUİÇMEZ: “TÜRKİYE HÜKÜMETİ’NİN ACISINI PAYLAŞIYORUZ”

Değirmenlik Köyü Cami Yaptırma, Yaşatma ve Manevi Değerleri Koruma Derneği adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Musa Suiçmez ise Türkiye hükümetinin acısını paylaştıklarını ifade etti.

KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Talip Sancar ise yayınladığı mesajda, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, hayatını kaybeden işçilere rahmet diledi.

ULAŞ: “TÜRK ULUSUNA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Alayköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Ulaş ise yayınladığı mesajında Türk Ulusuna başsağlığı diledi.

Öte yandan, KKTC Ülkü Ocakları tarafından hayatlarını kaybeden işçiler için mevlid-i şerif okutuldu.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.