1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DEKİ BİLGİLERİ GÜNEY'E AKTARDI!
KKTC'DEKİ BİLGİLERİ GÜNEY'E AKTARDI!

KKTC'DEKİ BİLGİLERİ GÜNEY'E AKTARDI!

Casusluktan yargılanacak

A+A-


Canfer Akalınlar’ın, arkadaşının şifresini kullanarak limandaki bilgisayarlardan devlete ait gizli belgeleri aldığı ve Güney Kıbrıs’a aktardığı öne sürüldü

Hüseyin ÇİÇEK

Akyar Sınır Kapısı’nda ihbar üzerine durdurulan ve aracında yapılan aramada devlete ait gizli belgelere bulunarak casusluk suçlamasıyla tutuklanan Canfer Akalınlar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Gazimağusa Limanı’nda emekli olan zanlının gizli belgeleri nasıl ele geçirdiği ortaya çıktı. Zanlının Gazimağusa Limanı’nda görevli eski çalışma arkadaşı bayan bir personelin şifresini kullanarak, limana gelen askeri, yolcu ve yük gemilerinin, limana indirilen yüklerin bilgilerinin çıktılarını aldığı tespit edildi. Soruşturma amaçlı 11 gündür tutuklu olan zanlı dün teminat için Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.

Bilgileri Güney’e aktardı

Soruşturmayı yapan Adli Şube’de görevli Polis Memuru Löğmen Yücetürk, zanlının, Gazimağusa Limanı’nda çalışan bir personelin şifresini kullanarak, limana gelen askeri, yolcu ve yük gemileri ile limana indirilen yüklerin bilgilerini içeren çıktıları bilgisayar ortamından alarak Kıbrıs Rum Kesimi’ne verdiği suçlaması ile tutuklandığını söyledi. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Yücetürk, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının 5 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 75 bin TL tutarında kefalet senedi imza etmesi şartları ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Aracında da evinde de bulunmuştu

3 Mayıs 2018 tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’ gitmeye çalışan zanlının HZ 345 plakalı aracında  arama yapılmış, Gazimağusa Limanı’na ait gemi giriş çıkış trafik ve rota bilgilerini içeren belgeler bulunmuştu. Zanlının evinde de arama yapılmış, yine 2017-2018 tarihlerine ait gemi rota ve gemi hareketleri ile ilgili belgeler ele geçirilmişti. Ayrıca evde 4 adet dizüstü bilgisayar, UBS bellek bulunmuş, zanlı tutuklanmıştı.  

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum