1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DEKİ ESKİ RUM MALI SAHİBİ GÖÇMENLERİN DESTEKLENMESİ
KKTC’DEKİ ESKİ RUM MALI SAHİBİ GÖÇMENLERİN DESTEKLENMESİ

KKTC’DEKİ ESKİ RUM MALI SAHİBİ GÖÇMENLERİN DESTEKLENMESİ

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan aldığı ve içeriğinde;

A+A-

RUM DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN İLGİLİ MEKTUBU KONUSUNDA HOŞNUTSUZLUK

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin, Rum Dışişleri Bakanlığı’ndan aldığı ve içeriğinde, KKTC’deki eski Rum malı sahibi göçmenlerin desteklenmesine yönelik kaynakların tüketileceği AB programlarının bulunmadığının yer aldığı mektuptan duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdiği belirtildi.

Simerini gazetesine göre Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Skevis Kukuma konu hakkında yaptığı açıklamada, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, KKTC’de eski Rum malı sahibi göçmenlerin gereksinimlerini karşılayacak ve buna yanıt verecek programların bulunmadığı konusunda Göçmenler Komitesi’ne bilgi verdiğini söyledi.

Kukuma, Dışişleri Bakanlığı’nın bu tür programları tespit etme ve araştırmak yerine konuya yüzeysel bir şekilde yaklaştığını belirterek duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi.

Kukuma ayrıca, KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu’na yönelik başvuruların ele alınmasına ilişkin partiler arası komitenin önerilerinde de dahil olan Avrupa Birliği programlarının araştırılması ve değerlendirilmesi gerekliliğinden de bahsetti.

Haravgi gazetesi ise “Dışişleri Bakanlığı Göçmenlere Sırtını Çevirdi” başlıklı haberinde, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin, KKTC’de eski Rum mal sahibi göçmenlerin desteklenmesi için AB ödeneklerinin araştırılması ve talep edilmesi konusunda hükümetin bir siyaset belirlemesine yönelik talebine olumsuz yanıt verdiğini yazdı.

Konunun, dün, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nde ele alındığını yazan gazete Rum Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Y.Stavrianu’nun toplantı sırasında yaptığı açıklamaya yer verdi.

Habere göre Rum Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Stavrianu, göçmenlerin desteklenmesi amacıyla AB ödeneklerinin bulunmasına ilişkin olanakların bulunmadığını söyledi.

Stavrianu, Avrupa’nın böyle bir siyasetinin de bulunmadığına dikkati çekti.

Rum Meclisi Göçmenler Komitesi üyesi AKEL Milletvekili Pampos Papayeorgiu ise bu açıklamaya tepki göstererek “en azından sübvansiyon verilmesi için tüm olanaklar ve imkanların tüketilmesi gerekirdi” ifadesini kullandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.