1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’DEKİ ESKİ RUM MALLARI
KKTC’DEKİ ESKİ RUM MALLARI

KKTC’DEKİ ESKİ RUM MALLARI

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) ile Kıbrıs sorununun çözüm süreci

A+A-

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) ile Kıbrıs sorununun çözüm sürecini birbiriyle bağlantılı gördüğü, Konsey’in ilgili birimi KKTC’deki eski Rum mallarıyla ilgili meseleleri ele alırken, iki meselenin birbiriyle ilişkisine, özellikle de Kıbrıs sorunundaki gelişmelere yaptığı katkı oranına işaret ettiği bildirildi.

Fileleftheros “Kıbrıs Sorunu Sürecini İşgal Bölgelerindeki ‘Komisyon’la Bağlıyor... Avrupa Konseyi Siyasi Gelişmeleri Bekliyor” başlıklı haberinde, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin son toplantısında inceledikten sonra konuyu, biri Eylül öteki de Mart 2015’te gerçekleşecek sonraki toplantılarına bırakma kararı aldığını yazdı.

İlgili kararda da işaret edildiği üzere incelemenin, ilgili olgu veya veriler prizması altında yapılacağına dikkat çeken gazete, bu ifadenin açıkça, Kıbrıs sorunundaki gelişmelere veya mülkiyetteki muhtemel bir anlaşmaya göndermede bulunduğunu belirtti.

Gazeteye göre, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi daha önce de KKTC’deki eski Rum malları konusunda, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri bekleyerek hareket etmiş; özellikle müzakerelerde hareketlilik olduğunda benzer şekilde davranmış; meselenin incelemesini “ilgili bütün olgu ve veriler dikkate alınacak” vurgusu ile bir sonraki aşamaya bırakmıştı.

Gazete Avrupa Konseyi’nin, TMK’nın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) sağlayacağı faydayı ortaya koyacak iç yargı imkânı olarak, etkin ve sonuç alıcı kararlar almakta niyetli görünmediğini; gelişmeleri sonraya bırakarak aslında olguları olduğu gibi bırakmayı seçtiği görüşünü ortaya koydu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.