1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DEKİ GENÇLERİN HALİ...
KKTC'DEKİ GENÇLERİN HALİ...

KKTC'DEKİ GENÇLERİN HALİ...

KKTC'de yaşıyor, KKTC'de işliyor olmanın içler acısı halleri;

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finans edilen ve Gazimağusa’da eski koçanları bilgisayara işlemek amacı ile 2012 yılının Mart ayında geçici olarak Tapu dairesine istihdam edilen gençler, dün iş bırakma eylemi yaptı. Göreve ilk başladıkları zaman eski hükümetin kendilerine sosyal haklarının yatmayacağını bildirdiğini ve o şartlar altında işsizlikten dolayı görevi kabul ettiklerini anlatan gençler, yeni hükümetin kendilerine sosyal haklarını yatıracaklarına dair söz verdiğini ancak hala daha sözlerini tutmadığını söyledi.

Benzin koyacak paraları yok

Ayrıca 2 aydan bu yana maaş alamadıklarından yakınan gençler, dün itibarı ile ödeneceklerinin sözünü aldıklarını ancak sosyal sigortalardaki aksamadan dolayı maaşlarını bugünde alamayacaklarını öğrendiklerini bildirdi. Paralarının bittiğinden yakınan gençler, kimisinin kredi borcu olduğunu ve bu borcu ödeyemediklerini, ayrıca uzak köylerden arabaları ile gelen arkadaşlarının arabalarına benzin koyup işe gelemediklerini söylediler.

Maaş yoksa iş de yok

Bugüne kadar ödemelerinin düzensiz olduğundan yakınan gençler, ay başında maaş aldıklarını hatırlamadıklarını savundu. Ödemelerinin sürekli olarak aksatıldığını iddia eden gençler, son 2 aydır maaşlarının ödenmemesinin bardağı taşırdığını bu yüzden de iş bırakma eylemi yaptıklarını söyledi. Her hafta kendilerinin oyalandığını söyleyen gençler artık maaşlarımızı ödesinler ve sosyal haklarımızı yatırsınlar, aksi taktirde iş başı yapmayacağız dedi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum