1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DEKİ KAYIP KİŞİLERİN DRAMI AKPM GÜNDEMİNDE
KKTC'DEKİ KAYIP KİŞİLERİN DRAMI AKPM GÜNDEMİNDE

KKTC'DEKİ KAYIP KİŞİLERİN DRAMI AKPM GÜNDEMİNDE

Kıbrıs'ta 13 Mayıs 1964 tarihinde bir otobüste kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Kıbrıslı Türklerin dramı,Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) gündemine taşındı.

A+A-

Kıbrıs'ta 13 Mayıs 1964 tarihinde bir otobüste kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Kıbrıslı Türklerin dramı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) gündemine taşındı.

AKPM sonbahar dönemi genel kurulu oturumu sırasında düzenlenen bir etkinlikte, kayıp Kıbrıslı Türklerle ilgili hazırlanan belgesel film, Avrupalı parlamenterlere ve diplomatlara gösterildi.

Belgesel filmin gösteriminin ardından, AKPM üyesi AK Parti Milletvekili Şaban Dişli'nin moderatörlüğünde, KKTC milletvekilleri ve kayıp kişilerin akrabalarının da katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Duygusal anların yaşandığı toplantıda kayıp kişilerin yakınları, yıllardır yaşadıkları dramı katılımcılara aktardı.

Toplantıda söz alan konuşmacılar, kayıp kişilerin akıbeti konusunda etkili bir soruşturmanın yürütülmemesi konusundaki hayal kırıklıklarını dile getirdi ve başta Avrupa Konseyi olmak üzere uluslararası kurumların bu dramla ilgili olarak gerekli duyarlılığı göstermesini istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.