1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'Lİ AİLEYE YAPILAN ÇİRKİN BİR KOMPLO MU?
KKTC'Lİ AİLEYE YAPILAN ÇİRKİN BİR KOMPLO MU?

KKTC'Lİ AİLEYE YAPILAN ÇİRKİN BİR KOMPLO MU?

Aile çileden çıktı

A+A-

Hani ev terk edilmişti!

YSK tarafından Gönyeli’de oturduğu evine gönderilen memurun “terk edilmiştir” raporu verdiği Ahmet Keskin’in evine bu kez kızının seçim kartı gönderildi.

 “Terk edilmiştir, bu evde kimse yaşamıyor” denilerek, sadece eve gönderilen haciz memurunun raporuyla seçmen listesinden silinen Ahmet Keskin, Yüksek Seçim Kurulu’nun gönderdiği ve kızına ait seçmen kartını görünce isyan etti. “Hani bu ev metruktu, terk edilmişti, kimse yaşamıyordu!” dedi.

Metruk eve seçmen kartı

Yıllardır Gönyeli beldesinde oturan Keskin Ailesi’nin 29 Haziran yerel seçimlere ilişkin CTP-BG Gönyeli Gençlik Örgütü’nün itirazı üzerine “Gönyeli Dağıstanlı Sokak 6 Numara’da oturmuyor ve bu ev terk edilmiştir” raporu ile oy kullanma hakkı elinden alındığını söyleyen Ahmet Keskin’in evine bu kez bir seçim kartı gönderildi. Kızı Benan Kurudereli adına gönderilen seçim kartını gören Ahmet Keskin, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrı yaptı. YSK’yı yanlış yaptığı gerekçesiyle eleştiren Ahmet Keskin, daha önce pazar günü eve gelip kimseyi bulamayan ve raporuna ”terk edilmiş bir ev, kimse yaşamıyor” diye not tutan YSK’nın gönderdiği haciz memurunu da eleştirdi.

Siyasi bir komplo yapıldı

YSK’ya da tepki gösteren Ahmet Keskin, “Benim yıllardır oturduğum, eşim, oğlum ve kızımın oy kullandığı Gönyeli Dağıstanlı Sokak 6 numaradaki evde bu seçimlerde yalnız kızım oy kullanabilecek, zira bizimkiler silindi. Ancak nasıl oluyor da seçim kurulunun daha önce kimsenin yaşamadığını belirttiği eve seçmen kartı gönderiliyor? Bu olay bize yapılan siyasi bir komployu ortaya çıkarmıştır. Aynı evde yaşayacaksınız, ama sadece kızınız oy kullanabilecek. Bu seçimlerde çok haksızlıklar yapıldı ve YSK da bu oyunlara alet oldu maalesef” dedi.

YSK çelişki içinde

Ahmet Keskin, YSK Başkanı Nevvar Nolan’ın basına açıklama yaparak herkesin oy kullanmaya gitmesini söylediğini, bu açıklamaların tam bir çelişki teşkil ettiğini söyledi. Keskin,  “Hani bizim oylarımız? Biz burada kullanamazsak nerede kullanacağız? Tüm bu yaşananlar YSK’nın ayıplarıdır. Bakın Girne’de de itirazlar olmuş, ama İlçe Seçim Kurulu başkanı itiraz yapıldıktan sonra muhtarlık bazında olayı araştırarak vatandaşları listeden silmemiştir” dedi.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.