1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'Lİ GENÇLER OMUZ OMUZA
KKTC'Lİ GENÇLER OMUZ OMUZA

KKTC'Lİ GENÇLER OMUZ OMUZA

Hem örnek oldular, hem duygulandırdılar, hem de umut oldular!

A+A-

 

Örnek bir sosyal sorumluluk projesi, 7 Eylül’de Lefkoşa Folklor Derneği Merkez Binası’nda gerçekleştirilecek

Akut lösemi hastası, üç yaşındaki minik Nefes yararına, 7 Eylül Pazar akşamı anlamlı bir etkinlik düzenlenecek.

Folkder’in organizasyonun öncülüğünü yaptığı gecede, Nefes’in tedavisi için yardım toplanacak. Folkder’in öncülüğünü yaptığı etkinliğin detaylarını konuk olduğu Günaydın Ada programında anlatan Genç Folkder Başkanı Umut Öksüz, etkinliğe destek beklediklerini söyledi.

Gençlere yönelik bir önyargı olduğunu ve bu önyargıyı kırmak istediklerini belirten Öksüz, bir grup gönüllü gencin Nefes’e nefes olmak için el ele verdiğini söyledi. 7 Eylül Pazar akşamı gerçekleşecek etkinlikte tümü gönüllü olmak üzere çok sayıda ismin sahne alacağını kaydeden Öksüz, katılımın yoğun olacağını düşündüğünü ifade etti.

“SADECE SEÇİM DÖNEMİ SAHAYA İNMESİNLER”
Öksüz, “Siyasilerden de destek görüyor musunuz” sorusuna da manidar bir yanıt verdi; “Biri gelip bizim kapımızı çalmaz. Gönlümden bu kadar geldi bu çocuk için demiyor kimse. Lazım onlar fark etsin bu gençliği, onlar fark etsin bu ülkede doğru bir şeyler yapmaya çalışan insanları. Ve onlar, biz sizinle bu yolda yürüyoruz desinler. Burada bizim onlara gitmemizden fazla onların bize gelmesi lazım. Sadece seçim dönemlerinde değil, diğer zamanlarda da sahaya insinler. Biz göğsümüzü gere gere teşekkürümüzü edelim. “ 

“NEFES’E NEFES OLACAĞIZ”
Genç Folder Başkanı Umut Öksüz programda şu ifadelere yer verdi; “Bizler aslında bir grup genciz. En az 100 150 adet gönüllü gençleriz. Bizler Nefes’imize nefes olmak istedik. Tedavi süresince maddi ve manevi destek gerekiyor.

Bu çok büyük bir katkıdır. Yüzlerinde bir tebessüm bile yaratmak çok önemlidir. Gençlikten ümidi kestik, gençlik sigara içer barlardan çıkmaz deniliyor, bu tabuları yıkmak istiyoruz biz artık. Gördüğüm tepkilere bakınca hali hazırda o tabuları yıktığımızı da görüyorum. Nefes sadece bize bir vesile oldu. Ülkemizdeki birbirini tanımayan birçok genç Nefes için bir araya geldi. Buna tanık olmak için herkesi 7 Eylül Pazar günü Lefkoşa Folklor Derneği Merkez Binası’na bekliyoruz.

“SANATÇILARIMIZIN HEPSİ GÖNÜLLÜ SAHNE ALACAK”
Etkinliğimiz tamamen farkındalık yaratmak, gençlerin bu ülkede neler yapabileceğini göstermek. Yapılan etkinliğin kardeşimize ulaşması için çabalıyoruz. 9 tane yerli sanatçımızla birlikte ve bir sunucumuzla sadece gönüllü olarak çıktık bu yola. Buradan bizimle yola çıkan herkese çok teşekkür ediyorum.

“FARKINDALIK GÜNÜ”
Farkındalık günü yapmak istiyoruz ve bunu yapanın gençler olduğunu büyüklere iletmek istiyoruz. O gün Nefes’imize Nefes olacağız, ALS hastaları için de standımız kurulacak. Buradan herkesi etkinliğime katkı koymak için bekliyoruz.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.