1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'Lİ KARDEŞLER KAÇIRILARAK GÜNEYE GÖTÜRÜLDÜ!
KKTC'Lİ KARDEŞLER KAÇIRILARAK GÜNEYE GÖTÜRÜLDÜ!

KKTC'Lİ KARDEŞLER KAÇIRILARAK GÜNEYE GÖTÜRÜLDÜ!

işkence gördü…

A+A-

 

Pileli Süleyman Koçero ve Şahin Koçero kardeşler Mayıs günü, restoranda yemek yedikleri esnada 7 Rum tarafından kaçırıldı. Güney’e götürülerek Rum polisine teslim edilen Koçero kardeşler orada işkence gördü…

Süleyman Koçero’nun 13 Mayıs tarihinde saat 13.00, Şahin Koçero’nun ise 16.00 civarında salıverildiği ve bir gün hastanede kaldıkları öğrenildi…

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne ulaşan bilgiye göre, kaçırılan kardeşler Larnaka Polisi’nce alıkonuldu. Orada bir Rum polis Süleyman Koçero’yu, “Ben Salamon’un yeğeniyim. Şimdi kim alacak seni elimden” diyerek darp etti. Larnaka polisinden feci şekilde dayak yiyen Koçero kardeşler, hastanelik oldu.

Koçero kardeşlerin restorandan alıp götürülmesi köy halkı arasında infial yarattı. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan bir köy sakini çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“Yüzleri feci halde”

 “Süleyman ve Şahin Koçero köydeki bir restorandan, bir şahsın gözleri önünde kaçırıldı. Larnaka’ya götürdüler. Polise teslim ettiler. Feci dayak yemişler. Oradan çıkınca bir gün hastanede yattı. Yüzleri gözleri fena haldedir. Türk polisi ifadelerini alıyor.

“Köyü mafya ele geçirdi”

Kaçıranlar mafya… Buradaki kumarhanelerde çalışan bodygardlar… Rumların kumarhane işletmesi yasak olduğu için onlar da Türklere ait işyerlerini kiralıyor. İşyeri Türklerin, işleten Rum. Mafya sokakta dolaşıyor. Pile halkı çok huzursuz. Artık sokakta yürümekten korkar haldeler.

“KKTC devleti gereğini yapmıyor”

Sorumlu devlettir. KKTC devleti gereğini yapmıyor. Bu kumarhaneler denetlenmiyor. Birkaç kişinin eline verdiler, halkı düşünen yok. BM de görevini tam yapmadığı için bunlar yaşanıyor.”

Rum Polisi ateş açmıştı

Pileli Süleyman Koçero ve Şahin Koçero kardeşlere, bundan 3 yıl kadar önce, Larnaka- Pile arasındaki bir bölgede, Rum polisi tarafından ateş açılmıştı.

Olay, Larnaka sahil şeridinde KVQ 905 plakalı araçları ile seyreden iki kardeşin, sivil Rum polisi tarafından araçlarının önünün kesilmesi ile başlamıştı. Önlerini kesen sivil aracın, polise ait olduğunu bilmedikleri için kaçan Koçero kardeşlerin arkasından ateş açılmıştı. Araçla hızla köylerine gelen Koçero kardeşlere bu kez de Pile’nin içinde, Rum plakalı bir araç çarpmıştı.

Rum polisi, Koçero kardeşlerin kullandığı KVQ 905 Rum plakalı aracın çalıntı olduğunu iddia etmiş, Süleyman Koçero ise aracı İngiltere’ye giden bir arkadaşından ödünç aldığını ve iki gündür bu aracı kullanmakta olduğunu söylemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.