1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'LİLERLE GÖRÜŞÜLMESİ ULUSLARARASI KURALALLARA AYKIRI
KKTC'LİLERLE GÖRÜŞÜLMESİ ULUSLARARASI KURALALLARA AYKIRI

KKTC'LİLERLE GÖRÜŞÜLMESİ ULUSLARARASI KURALALLARA AYKIRI

Kıbrıs’ta görev yapan yabancı büyükelçilerin Dışişleri Bakanı Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelmelerinin

A+A-

 

Rum Yönetimi, Kıbrıs'ta görev yapan yabancı büyükelçilerin Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelmesine gösterdiği sert tepkinin ardından bugün söz konusu büyükelçilere sözlü nota gönderiyor.

Simerini ve diğer gazeteler, Kıbrıs’ta görev yapan yabancı büyükelçilerin Dışişleri Bakanı Nami’yle çalışma yemeklerinde bir araya gelmelerinin Güney Kıbrıs’a sundukları güven mektuplarına ve uluslararası kurallara aykırı olduğuna inanan Rum Yönetimi’nin söz konusu büyükelçilere bugün sözlü nota göndermesinin beklendiğini yazdılar.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in dün bir araya gelerek bu konuyu ele aldıklarını ve yabancı büyükelçileri, KKTC makamların temsil eden kişilerle temaslarda bulunmamaları konusunda sert bir dille uyarılacaklarını yazdı.

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Anastasiadis ile Kasulidis’in dün gerçekleştirdikleri görüşmede “atılacak adımlar ve alınması gereken önlemlerin kararlaştırıldığını ve bunların, bulundukları ülkeye saygı göstermek zorunda olan yabancı ülkelerin diplomatik misyonlarına iletileceğini” açıkladı.

Hristodulidis, “sözlü nota’da, yabancı büyükelçilere, kendilerini misafir eden Kıbrıs Cumhuriyeti’ne saygılı olmaları uyarısında bulunulacağını” belirterek bu sözlü notanın, 2009 yılında Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından benzer amaçla verilen ve diplomatik davranışları ve uygulamaları belirleyen notanın güncellenmesi olacağını ifade etti.

“Büyükelçilerin diplomatik protokolü izlemekle yükümlü olduklarını ve görüşmeleri kendi kişisel sebepleri doğrultusunda kullanan Nami tarafından doğru yoldan çıkarılarak saflık gösterdiklerini” iddia eden Hristodulidis, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın büyükelçilerle temasında büyükelçilerin Nami’nin tutumundan rahatsız olduklarını dile getirdiklerini de öne sürdü.

Haravgi gazetesi ise haberi: “Büyükelçilere Sözlü Nota” başlığı altında verirken Hristodulidis’in gazeteye yaptığı açıklamada, “büyükelçilerin Kıbrıs Türk toplumu, siyasi partileri ve örgütleriyle temaslarda bulunma hakkına sahip olduklarını ancak sahte devlete yasal boyut yada varlık kazandırmak isteyen kişilerle temas haklarının bulunmadığını” söylediğini yazdı.

Fileleftheros gazetesi ise haberini: “Dışişleri Bakanlığı’nın Sözlü Notası Hazır – Anastasiadis ve Kasulidis Dün Karar Verdiler” başlıkları altında verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.