1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’NİN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
KKTC’NİN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

KKTC’NİN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla ülkeye gelen Kosova Cumhuriyeti, Kırgızistan, Pakistan ve Batı Afrika’dan gelen yabancı parlamenterleri kabul etti.

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU YABANCI PARLAMENTERLERİ KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla ülkeye  gelen Kosova Cumhuriyeti, Kırgızistan, Pakistan ve Batı Afrika’dan gelen yabancı parlamenterleri kabul etti.

Başbakanlıkta yer alan görüşmede, Başbakan Yorgancıoğlu, Kosova milletvekilleri Müfera Şinik ve Fikrim Damka, Kırgızistan Dışişleri Genel Sekreteri Baktybek Djumashov, Pakistan milletvekili Malik Shakir Bashir Awan ve Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso Dışişleri Bakanlığı, Hukuk İşleri Genel Müdürü François d’Assise Yameogo’ya , kutlamalara katılmalarından dolayı teşekkür ederek, onları KKTC’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorgancıoğlu, yabancı parlamenterlere, KKTC için böyle önemli bir günde yanlarında oldukları için onur duyduklarını ifade ederek, ülkelerarası ilişkilere verdikleri önemden bahsetti ve kendilerini ziyaret eden ülkelerle ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Yabancı parlamenterler de, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs Türk halkının en kısa zamanda çözüme kavuşması ve her zaman mutlu huzurlu bir halk olarak dünyada hak ettiği yeri alması temennisinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.