1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’NİN 30. YILI ROMA'DA
KKTC’NİN 30. YILI ROMA'DA

KKTC’NİN 30. YILI ROMA'DA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 30. kuruluş yıl dönümü, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

A+A-

KKTC ROMA TEMSİLCİSİ VECHİ: "KKTC BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. BURAYA ÇOK ZOR GELDİK. KIBRIS TÜRK TOPLUMU SENELERDİR, ZOR GÜNLERDEN GEÇMEKTEDİR"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 30. kuruluş yıl dönümü, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'nin yakınında bulunan İtalyan Silahlı Kuvvetleri'ne ait sosyal tesiste düzenlenen resepsiyonda ev sahibi KKTC Roma Temsilcisi Növber Ferit Vechi, konuklarını tek tek kapıda karşıladı.

Resepsiyona, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy ve eşi Belkıs Gürsoy, KKTC vatandaşlığı bulunan eski İtalyan Senatörler Paolo Pietro Amato ile Marco Perduca ve İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

KKTC Temsilcisi Vechi, 15 Kasım'ı her yıl olduğu gibi bu yıl da gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Bu sene 30. yıl olduğu için özel bir şey yapmak istedim ve bunu buradaki bir askeri mekanda gerçekleştirmek istedim. Bunun için epey bir çaba sarf ettim. Neticede de başarabildim. Büyükelçilerimiz burada, aynı zamanda KKTC vatandaşları geldiler, katıldılar bana destek oldular" dedi.

KKTC'nin uluslararası arenada halen tam anlamıyla bağımsızlığına kavuşamadığına dikkati çeken Vechi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KKTC bizim için çok önemli. Cumhuriyet çok önemli. Buraya çok zor geldik. Kıbrıs Türk toplumu senelerdir, zor günlerden geçmektedir. Halen de ambargolar altında ezilmektedir. Tam olarak bağımsızlığına kavuşabilmiş değildir. Uluslararası arenada halen birçok zorlukla karşılaşmaktayız. İnşallah Kıbrıs Türk toplumu olarak daha güzel günler göreceğiz ve ambargosuz mutlu bir hayata yelken açacağız diye düşünüyorum."

Resepsiyonda konuklara Roma'nın merkezindeki "Istanbul Turkish" adlı restoranın hazırladığı Türk mutfağının lezzetlerinden ikram edildi.

Tak

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.