1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'NİN BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI!
KKTC'NİN BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI!

KKTC'NİN BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI!

KKTC'NİN BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI!

A+A-

Suçlarda artışın yaşandığı son günlerde ülkeye giriş noktalarının güvenliği daha önem kazanırken, Girne Turizm Limanı’ndaki X-Ray cihazlarının altı aydır çalışmadığı öğrenildi.

Kuzey Kıbrıs’ta son zamanlarda daha önce görülmemiş suçlara tanık olunurken, ülke güvenliğinin en önemli ayağı olan sınır kapılarındaki kontrol ve güvenlik daha da önem taşıyor. Kontrol ve denetimin öneminin daha da arttığı bu günlerde Girne Turizm Limanı içindeki iki X-Ray cihazının 6 aydır çalışmıyor olması güvenlik zafiyetine neden oluyor.Sadece küçük bavulların kontrolünü sağlayan küçük X-Ray cihazının çalıştığı, bu nedenle aylardır büyük bavulların sağlıklı bir şekilde kontrol edilemediği öğrenildi. Cihazların çalışmaması nedeni ile büyük ebattaki bavullar göz kontrolünden geçirilse de yolcu yoğunluğunun arttığı yaz aylarında bu şekilde kontrol sorunlara neden olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Star Kıbrıs’a konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif, iki X-Ray cihazının altı aydır bozuk olmasını iki nedene bağladı.Şimdiye dek kaynak bulunamamasının ve cihazları tamir edecek firmanın Türkiye’deki bir firma olmasından dolayı aksama yaşandığını dile getiren Kaşif,“cihazların altı aydır çalışmaması güvenlik zafiyetine neden oluyor mu”sorusuna “Hayır olmuyor”cevabını verdi.İçişleri ve Yerel Yönetimler eski Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise güvenliğin bu şekilde zafiyete uğramasına vesile olmalarından dolayı, halkın büyük bir umutla destek vererek iktidara getirdiği hükümetin ne kadar yanlış bir seçim olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

DENETİM VE KONTROL ZAAFİYETİ VAR
Güvenliği sağlamak ve etkin bir denetim hizmetinin sağlanabilmesi amacıyla çanta, paket, koli, bagaj be kargoları kontrol etmek ve bunların içindeki eşyaları görüntülemek için kullanılan X-Ray cihazları, gizli bir şekilde ülkeye veya herhangi bir yere sokulmak istenen yasa dışı madde ve aletleri bulmada önemli bir rol oynuyor. Dünyanın hemen hemen her yerinde havaalanları, limanlar gibi sınır girişlerinde bulunan X-Ray cihazları ülkemizde de Ercan Havalimanı ve tüm Liman kapılarında bulunuyor.

AYLARDIR ÇALIŞMIYOR
Ancak Girne Turizm Limanı içindeki iki X-Ray cihazı aylardır çalışmıyor. Limanda sadece küçük bavulların sığabileceği tek X-Ray cihazı çalışırken, büyük bavullar ise limanda görevli memurlar tarafından el yordamı ile kontrol ediliyor. Bu kontrol şekli ise yolcu yoğunluğunun olduğu dönemlerde sağlıklı bir denetimi imkânsız hale getiriyor.

BAKANA GÖRE GÜVENLİK SORUNU YOK
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif, iki X-Ray cihazının altı aydır bozuk olmasını iki nedene bağladı.Bakan Kâşif, şimdiye dek kaynak bulunamaması ve cihazları tamir edecek firmanın Türkiye’deki bir firma olmasından dolayı aksama yaşandığını dile getirdi.Kâşif, “Kaynak bulundu.Bu konuda Liman Dairesi Başkanı’na yetki verdim. Sıra tamir edecek firmayı beklemeye geldi.Firma gelince cihazlar tamir edilecek”dedi. Kaşif, “Cihazların altı aydır çalışmaması güvenlik zafiyetine neden oluyor mu”sorusuna da “Hayır olmuyor”cevabını verdi.

ÇAVUŞOĞLU: “OLAMAZ BÖYLE BİR ŞEY”
İçişleri ve Yerel Yönetimler eski Bakanı Nazım Çavuşoğlu, güvenliğin bu şekilde zafiyete uğramasına vesile olmalarından dolayı, halkın büyük bir umutla destek vererek iktidara getirdiği bu hükümetin ne kadar yanlış bir seçim olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Çavuşoğlu, “Çok önemli bir fonksiyona sahip olan X-Ray cihazlarının çalışmaması, devletin işleyişinde ciddiyetin ortadan kalktığını gösteren en somut olayların başında gelmektedir. Halkın hizmet alma ve güvenlik ihtiyaçları hükümet tarafından karşılanmalıdır. Belli ki şuanda hükümet bireylerle uğraşarak, umut vererek geldikleri koltukları dolduramamaktadır. X-Ray cihazlarının ne kadar önemli olduğunu anlamadıkları ortadadır” dedi. Çavuşoğlu, “Bu cihazlar altı ay gibi uzun bir süredir çalışmıyor. Olamaz böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

StarKıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.