1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KKTC’NİN DÜNYAYLA İLİŞKİLERİNİ ARTTIRACAK”
“KKTC’NİN DÜNYAYLA İLİŞKİLERİNİ ARTTIRACAK”

“KKTC’NİN DÜNYAYLA İLİŞKİLERİNİ ARTTIRACAK”

Üzerinde çalıştıkları projeler de konuşuldu;

A+A-

 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Girne Üniversitesi heyetini kabul etti.

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi’nin bu yıl ilk kez denizcilik ve havacılık dallarında eğitim vermeye başlayacağını anımsatarak, hayata geçirmeyi planladıkları ve üzerinde çalıştıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Etrafı denizlerle çevri bir ülkede denizciliğe gereken önemin verilmesini istediklerini belirten Salihoğlu, havacılık ve denizcilik alanlarında dünya genelinde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını, bu nedenle de bu yıl üniversitelerinde eğitime başlayacak kişilerin akademik olarak da kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Üniversitede verecekleri eğitim hakkında da ayrıntılı bilgi aktaran Salihoğlu, aynı zamanda çok sayıda sertifika programıyla herkese hizmet vereceklerini belirtti.

YORGANCIOĞLU: “KKTC’NİN DÜNYAYLA İLİŞKİLERİNİ ARTTIRACAK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, eğitim hayatına yeni başlayacak olan Girne Üniversitesi’ne başarılar dileyerek, bu tür gelişmelerin KKTC’nin dünyayla ilişkilerini arttıracağını kaydetti.

Yorgancıoğlu, havacılık ve denizcilik alanındaki ihtiyacın karşılanmasının önemine işaret ederek, üniversitenin başarısının ülke için de önemli olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.