1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'NİN EN ÜNLÜ MEKANLARINI TEHDİTLE HARACA BAĞLADI
KKTC'NİN EN ÜNLÜ MEKANLARINI TEHDİTLE HARACA BAĞLADI

KKTC'NİN EN ÜNLÜ MEKANLARINI TEHDİTLE HARACA BAĞLADI

Yetmedi bacaklarına silah sıktırdı...

A+A-

Gece kulüplerini haraca bağladığı ve talep ettiği parayı almak için tehditler yağdırdığı öne sürülen şahıs polise verdiği ifadede, ilginç iddialar oraya attı

Gece kulüplerini haraca bağladıkları ve talep ettikleri parayı almak için tehditler yağdırdıkları iddia edilen 13 kişilik gruptan işin başında olduğu öne sürülen BurayBisküvütçü gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.Lefkoşa’da faaliyet gösteren Mor Me ve Haneden gece kulüplerinin işletmecisi Yılmaz Taşkent’ten iki farklı tarihte önce 100 bin Euro daha sonra 200 bin TL istediği ve bu parayı vermemesi halinde işyerlerine zarar vereceği yönünde tehdit ettiği öne sürülen zanlının ise polise verdiği ifadede ilginç bir iddia ortaya attığı açıklandı. Zanlının, Yılmaz Taşkent’in 6 Mayıs tarihinde silahlı saldırıya uğrayan Titanic Gece Kulübü işletmecisi sahibi Murat Sağlam’ı kurşunlatan kişi olduğunu, Sağlam ile Taşkent’in arasını düzeltmek için bu parayı istediğini öne sürdüğü açıklandı.

GECE KULÜPLERİNİ HARACA BAĞLADI
Polis tutuklama talebi ile duruşmaya çıkardığı zanlının 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen şiddet tehdidi suçundan gözaltına alınıp hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis, zanlının 29 Temmuz’da Dereboyu’nda kendisine ait ofiste görüşme yaptığı işletmeci Yılmaz Taşkent’e görüşme esnasında “Bize yüz bin Euro vereceksin ya da bu işi sana yaptırmayacağız.Ayrıca işlemeciliğini yaptığın gece kulüplerinin güvenliğini de ben sağlayacağım ve benim adamlarımı işe alacaksın.Aksi takdirde işletmelerine zararvereceğim” şeklinde tehdit ettiğini belirtti.

HARAÇTA İNDİRİM YAPTI
Polis, zanlının bu görüşmenin ardından 1 Ağustos tarihinde yeniden görüştüğü Yılmaz Taşkent’e 100 bin Euro’yu 200 bin TL’ye düşürdüğünü söyleyip bu parayı ödemesi konusunda yeniden tehdit ettiğini açıkladı. Polis, zanlının 29 Temmuz -1 Ağustos tarihleri arasında 12 adamını gece kulübüne gönderdiğini, kulübe giden 12 kişinin içeride gezindikten sonra işletmeciye zanlıdan selam getirdiklerini söyleyip Yılmaz Taşkent’i tedirgin ettiklerini açıkladı.Polis, Taşkent’in önceki gün polise gelerek şikâyetçiolduğunu, zanlının gözaltına alındığını ve açık ifadesinin temin edildiğini söyledi.

GECE KULÜBÜ SAHİBİNİ RAKİP KULÜP PATRONU VURDURTTU
Polis, zanlınınaçık ifadesinde kendisinin araştırma yaptığını Girne-Esentepe’de bacaklarından silah ile vurulan Murat Sağlam’ı, Yılmaz Taşkent’in Türkiye’den adam getirterek vurdurttuğunu tespit ettiğini ve bu parayı Sağlam ile Taşkent’in arasını bulmak için istediğini öne sürdüğünü belirtti.

ADAMLARI İÇERDE GEZİNDİ
Polis, zanlı hakkında soruşturma başlattıklarını,11 kişiden ifade aldıklarını belirterek, alınacak ifadeler olduğunu, zanlının Taşkent’i tehdit ettiğini duyanlar olduğunu ve 12 kişinin gece kulübüne gittiğini kamera görüntülerinden tespit ettiklerini açıkladı. 12 kişiden 6 kişinin ifadesini aldıklarını, geri kalanların ise ifadesinin alınacağını kaydeden polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

SAVUNMA İTİRAZ ETTİ, MAHKEME SÜREYİ VERDİ
Zanlı avukatı süreye itiraz ederek, müvekkilinin aslında Yılmaz Taşkent’in yardım talebini yerine getirdiğini, alınacak ifadelere etki etmeyeceğini dile getirerek, süreye itiraz etti. Mahkeme aktarılan olguları değerlendirerek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum