1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’NİN EŞSİZ DOĞAL, KÜLTÜREL VE BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ
KKTC’NİN EŞSİZ DOĞAL, KÜLTÜREL VE BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ

KKTC’NİN EŞSİZ DOĞAL, KÜLTÜREL VE BİYOLOJİK ZENGİNLİKLERİ

KKTC’nin eşsiz doğal, kültürel ve biyolojik zenginlikleri

A+A-

“DOĞAL ZENGİLİKLERİ GELECEK NESİLLERE DEVRETMEK BUGÜNÜN İNSANINA DÜŞEN EN ÖNEMLİ GÖREV”

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, KKTC’nin eşsiz doğal, kültürel ve biyolojik zenginliklerini gelecek nesillere devretmenin, bugünün insanına düşen en önemli görev olduğunu vurguladı.

Artan nüfus ve teknoloji nedeniyle ülkesel zenginliklerin bir bir kaybedildiğini ifade eden Sarpten, iklim değişikliği, aşırı toplama, otlatma, yangınlar, çarpık yapılaşma gibi nedenlerle nergis, lale, orkide, tavşankulağı gibi birçok bitkinin sayılarının geçmiş yıllara göre çok azaldığını bildirdi.

“KOPARILAN ÇİÇEKLER ÜZDÜ”

Sarpten yaptığı yazılı açıklamada, Girne Belediyesi Hiking Kulübü’nün düzenlediği doğa gezisinde demet demet tavşankulağı, nergis toplanmasının Kıbrıs’a özgü Kıbrıs orkidelerinin yumrularıyla sökülmesinin ve sosyal paylaşım sitesinde yayınlamasının birçok kişiyi fazlasıyla üzdüğünü belirtti.

Biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için sadece yasa veya emirname çıkartmanın yetmediğine dikkat çeken Sarpten, ilgili dairenin bu fotoğrafları ihbar kabul ederek işlem yapması gerektiğini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.