1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'NİN GÜZELLİK UZMANLARI ŞİKAYETÇİ
KKTC'NİN GÜZELLİK UZMANLARI ŞİKAYETÇİ

KKTC'NİN GÜZELLİK UZMANLARI ŞİKAYETÇİ

KKTC'de kuaför ve güzellik uzmanlarının çalışma saatleri ne olacak

A+A-

KUAFÖR VE GÜZELLİK UZMANLARI ÇALIŞMA SAATLERİNİN DÜZENLENMESİNİ İSTİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na bağlı KKTC Erkek Kuaförleri Birliği, Güzellik Uzmanları Birliği, Kuaförler Birliği ile ilgili birlik temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Birlik yetkili ve temsilcileri Bakan Gürpınar’a sıkıntılarını aktararak, kuaför ve güzellik uzmanlarının çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi taleplerini iletti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre bugünkü kabulde KKTC Erkek Kuaförleri Birliği Başkanı Yener Yıldız, Güzellik Uzmanları Birliği Başkanı Seral Sökmen ve Kuaförler Birliği Başkanı Mahmut Kanber ile ilgili birlik temsilcileri hazır bulundu.

“BU DURUM BİZİM İÇİN OLUMSUZLUK YARATIYOR”

Kabulde söz alan KKTC Erkek Kuaförler Birliği Başkanı Yener Yıldız; kuaförlerin çalışma saatlerinin 2012 yılından sonra serbest bırakıldığını söyleyerek, “Bu durum bizim için olumsuzluk yaratıyor” dedi.

Geçmiş yıllardaki uygulamalara değinen Yıldız, 2012’den önce berberlerin haftada bir gün tam, bir gün de yarım gün tatil yaptığını anımsattı.

“TÜM KUAFÖRLER VE GÜZELLİK UZMANLARI BU KONUDA HEM FİKİR”

Üyelerin imzalarını taşıyan yazılı taleplerini Bakan Gürpınar’a ileten Yıldız tüm kuaförlerin ve güzellik uzmanlarının işyeri çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunda hem fikir olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise kabuldeki konuşmasında birlik temsilcilerinin taleplerini dikkate alarak konuya ilişkin çalışma yapacaklarını kaydetti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.