1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’NİN KURULUŞUNA “KINAMA ETKİNLİĞİ”
KKTC’NİN KURULUŞUNA “KINAMA ETKİNLİĞİ”

KKTC’NİN KURULUŞUNA “KINAMA ETKİNLİĞİ”

KS EDEK’in, KKTC’nin kuruluş yıldönümünü “kınamak” amacıyla bugün bir etkinlik düzenleyeceği bildirildi.

A+A-

ÖĞRENCİLERDEN “ANTİ-İŞGAL” ETKİNLİĞİ

SÖZDE “ÖZGÜR GİRNE” DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

KS EDEK’in, KKTC’nin kuruluş yıldönümünü “kınamak” amacıyla bugün bir etkinlik düzenleyeceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki “Anayennisi” adlı dernekte düzenlenecek etkinlikte, KKTC’nin kuruluşunun “kınanacağını” ve bunun yanı sıra, Politeknik ayaklanmasında hayatını kaybedenlerin anılacağını yazdı.

Haberde, etkinlikte Rum Meclis Başkanı ve KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru ile öğretim üyesi Andreas Panayidis’in konuşma yapacağı kaydedildi.

Gazete, KS EDEK’in KKTC’nin kuruluşunu “kınama etkinlikleri” çerçevesinde, 18 Kasım günü, saat 19:00’da “Ay.Demet” (Metehan) Sınır Kapısı karşısında bulunan “Ay.Demet Belediyesi”ne ait levhaya çelenk bırakacağını da yazdı.

KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleriyle ilgili haberinde ise gazete, “Sahte Devletteki Kutlamalar Bugün Başlıyor... Resmigeçitler, Törenler ve Türkiye ile Diğer Ülkelerden Katılım” başlıklarını kullandı ve törenlerle ilgili bilgiler aktardı.

ÖĞRENCİLER “ANTİ-İŞGAL ETKİNLİĞİ” DÜZENLEYECEK

Gazete, bir başka haberinde ise, Güney Kıbrıs’taki orta öğretimde ve üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin, yarın, KKTC’nin kuruluşunu “kınamak” amacıyla Lefkoşa Rum Kesimi, Larnaka, Limasol, Baf ve “Mağusa Bölgesi”nde “anti-işgal” etkinliği düzenleyeceğini bildirdi.

Haberde, Lefkoşa Rum Kesimi’ndeki “anti-işgal” etkinliğinin, yarın sabah saat 11:00’de “Orfea Stadyumu”nda, Limasol’daki “anti-işgal” etkinliğinin de yine sabah 11:00’de, “Grigoris Afksendiu Meydanı”nda gerçekleştirileceği kaydedildi.

Larnaka’daki “anti-işgal” etkinliğinin de saat 11:00’de, “Pattihio Tiyatrosu”nda yapılacağını belirten gazete, Baf’taki etkinliğin saat 11:15’te, belediye meydanında, “Mağusa Bölgesi” etkinliğinin de yine saat 11:15’te “Frenaros Tiyatrosu”nda gerçekleştirileceğini yazdı.

SÖZDE “ÖZGÜR GİRNE” DERNEĞİ: “YENİ SÜREÇ İŞGAL KARŞITI BİR ZEMİNE DAYANMALI”

Gazete, bir diğer haberinde ise, sözde “Özgür Girne” Derneği’nin, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinin, perspektifi olması açısından “işgal karşıtı” bir zemine dayanması ve arzu edilenin, iki toplumlu ve iki kesimli bir federasyon olduğu yerde, geçmişin tekrarlanmaması gerektiğini açıkladığını yazdı.

Habere göre dernek, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin bugüne kadar BM yetkilileri karşısında sergilediği tutumu değiştirmesi gerektiğini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.