1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'NİN TANINAN VE SEVİLEN İSİMLERİNDEN BİRİYDİ...
KKTC'NİN TANINAN VE SEVİLEN İSİMLERİNDEN BİRİYDİ...

KKTC'NİN TANINAN VE SEVİLEN İSİMLERİNDEN BİRİYDİ...

Gencer yaşamını yitirdi.

A+A-

 

Girne’nin sevilen isimlerinden, Telekomünikasyon Dairesi Girne eski Şube Amiri Ramadan Gencer yaşamını yitirdi.

Telekomünikasyon Dairesi Girne eski Şube Amiri, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şube Mücahit Mangası’nın değişmezi ismi, 69 yaşındaki Ramadan Gencer yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak yaşamını yitirdi.

Halkın Sesi-Murat Aslan

Limasol doğumlu Ramadan Gencer, geçtiğimiz gün Girne’de Nurettin Ersin Paşa Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından kalabalık bir topluluğun hazır bulunduğu cenaze namazı sonrası Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Cenaze töreninde konuşan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Girne Merkez Şube  Başkanı Metin Fahrioğlu, “Bizim için zor  bir gün” diyerek Kıbrıs Türk halkının yetiştirdiği bir değerin  daha göç ettiğini belirtti

Gencer’i 1975 yılından beri tanıdığını ve O’nun her şeyden önce  çok iyi bir aile reisi olduğunu vurgulayan Fahrioğlu “Eşini, çocuklarını çok seviyordu. O, insanları çok seviyordu. İyilik timsali, dürüst timsali  kişiliği vardı. Hiçbir kimseyi incitmek istemeyen, hiç bir kimseyi kırmak istemeyen bir kişiliğe sahipti. Saygıdeğer bir dost ve gerçek bir arkadaştı. Çok dürüst bir kişiliğe sahipti” dedi.

Metin Fahrioğlu, Telekomünikasyon Dairesi Girne Şube Amirliği’nden emekli olan değerli Gencer’in yaptığı hizmetlerin unutulmaz olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

“Halkla ilişkileri çok mükemmeldi. O’nu daima dürüstlüğüyle anacağız. O’nu vatanseverliğiyle anacağız. Uzun yıllardan beri Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği çatısı altında birlikte olduk.

Silah arkadaşımız Gencer’le derneğimizin çatısı altında birlikte mücadele verdik. 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı yıl dönümü etkinliklerinde, 15 Kasım 1983 KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerinde Girne’de Atatürk Büstü önünde yapılan Resmi Geçit törenlerinde hep beraber olduk. En son 15 Kasım 2014’de KKTC’nin Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yer alan  Resmi Geçit Töreni’nde de birlikte olduk. Tören sonrası oğlu O’nun torunlarıyla ve  Mücahit  arkadaşlarıyla hatıra resimlerini  çekmişti. Heyecanlıydı

Yine 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde  de  2013’te Mersin’de yapılan törenlerde birlikte görev yapmıştık. Anavatan büyüklerimizi birlikte selamladık. Duyduğu heyecanı yakından bilenlerdenim.

O menfur hastalığı yeneceğine inanmıştık. Ama olmadı, yenik düştü…O’nun gibi bir dostu zamansız  kaybetmenin  üzüntüsü  içerisindeyiz.

Kıbrıs Türk halkına unutulmaz hizmetler veren, Girne’nin sevilen ve sayılan insanı, Milli Mücadele arkadaşımız Gencer’i  Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği olarak hiç ama hiç unutmayacağız. Onu daima dürüstlüğü ile anacağız. Onu vatanseverliğiyle anacağız. Onu daima saygıyla anacağız”

Ramadan Gencer, geçen yıl 15 Kasım kutlamasında Girne’deki resmi geçit töreninde torunlarıyla ve Mücahit arkadaşlarıyla anı fotoğrafı çektirmişti

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.