1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. “KKTC’DE ÇOK YAKINDA 4,5 G KULLANILABİLECEK”
“KKTC’DE ÇOK YAKINDA 4,5 G KULLANILABİLECEK”

“KKTC’DE ÇOK YAKINDA 4,5 G KULLANILABİLECEK”

“2017 yılı içerisinde KKTC’de 4,5 g kullanılmaya başlanabilir”

A+A-

“UÇAK BİLETLERİNDE İNANILMAZ PAHALILIK VAR.. PAZARTESİ GÜNÜ İLGİLİ FİRMALARLA TOPLANTI YAPACAĞIZ”

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 4,5 G uygulamasını yaklaşık 4 ay önce Bakanlar Kurulu kararı ile geçirdiklerini hatırlatarak, “2017 yılı içerisinde KKTC’de 4,5 g kullanılmaya başlanabilir” dedi.

Kanal T ekranlarında yayınlanan Günaydın Kıbrıs programına katılarak 4,5 G’nin gelişi, artan uçak bilet fiyatları ve devam eden yol projesi çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan  Dürüst, “Şu anda başlayan bir çalışma ile yaklaşık bir ay sonra ihale edilebilecek bir noktada 4,5 G. Yani 4,5 G’ye şu anda yoğunlaştığımız takdirde bir ay sonra ihaleye çıkabiliriz. KKTC’de kısa süre içinde 4,5 G dönemi başlayabilir.  2017 yılı çıkmadan KKTC halkı 4,5 G ile tanışacak” ifadelerini kullandı.

“PAZARTESİ GÜNÜ İLGİLİ FİRMALARLA TOPLANTI YAPACAĞIZ”

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Dürüst, artan uçak biletlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Bakanlar Kurulu toplantısında konuyu dile getireceğim. Ayrıca pazartesi günü ilgili firmalarla bir araya geleceğiz” dedi

Dürüst şunları kaydetti:

“Gerçekten inanılmaz bir pahalılık var ve ben bugünün ulaştırma bakanı olarak bu konuda nasıl bir yaptırım uygulayabileceğimi de ekiplerimle birlikte değerlendiriyorum.  Bu haftaki bakanlar kurulu toplantısında bu konuyu gündeme getireceğim. Maliye ve Ekonomi bakanlarının bilgisine getireceğim ve konuyu masaya yatıracağım. Buradaki 2-3 firmanın fiyat politikası takdir edilecek bir fiyat politikası değildir ve halkımıza sıkıntı yaratmıştır. Dolayısıyla herhalde pazartesi günü ilgili firmalarla toplantı yapacağız. ”

"GÖNYELİ ÇEMBERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR OKULLAR AÇILMADAN TAMAMLANACAK "

Kemal Dürüst devam eden yol projesi çalışmaları ile ilgili de değerlendirme de yaparak sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu an birinci kat asfaltları döküldü ve son kat asfaltlar kaldı. Sadece Girne’den gelip fuar istikametini takip edecekler kısmında da çoğunlukla birinci katı döküldü. V kanalı dediğimiz suların aktarılacağı bölümlerde tamamlanmak üzere, esas onu bekliyoruz. Ancak asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasını beklemeden hemen yol güvenliğini sağlayacak korkulukların yapılması ile ilgili gerekli görüşmeleri yaparak yolun eş zamanlı olarak tam donanımlı hizmete girmesi için gerekli talimatları verdik. Şu anda Gönyeli Çemberi ile alakalı hız kesmeden çalışıyoruz. Ağustos sonuna yetişir mi bilmiyorum ama mutlaka Eylül ayı başında yani okullar açılmadan Gönyeli Çemberi yeni şekli ile hazır olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.