1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’YE 86 BİN TL BORCU VARMIŞ!
KKTC’YE 86 BİN TL BORCU VARMIŞ!

KKTC’YE 86 BİN TL BORCU VARMIŞ!

Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan Güney’e geçmek isterken tespit edilerek polis tarafından gözaltına alındı.

A+A-

86 bin 881 TL vize borcu olduğu gerekçesi ile Türkiye’de temin ettiği sahte pasaport ile defalarca KKTC’ye ve Güney’e geçtiği iddia edilen zanlı Eyüp Akyüz, önceki gün Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan yine Güney’e geçmek isterken tespit edilerek polis tarafından gözaltına alındı.

“Başkasının kimliğine bürünme, sahtekarlıkla kayıt temini ve birinci derece askeri yasak bölge ihlali” suçlaması getirilen zanlı Akyüz, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından hükümsüz tutuklu olarak 2 ay süreyle Merkezi Cezaevine gönderildi.

Abbas ELMAS

KKTC devletine 86 bin 881 TL vize borcu olduğu gerekçesi ile ülkeye sahtelenmiş pasaportla giren ve yasadışı yollardan defalarca Güney’e geçen zanlı Eyüp Akyüz, önceki gün Beyarmudu Sınır Kapısından kendi pasaportu ile Güney’e geçmek isterken tesit edilerek gözaltına alınmasının ardından dün Lefkoşa’da yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Çağlar Yiğitler, zanlı Eyüp Akyüz’ün “Başkasının kimliğine bürünme, sahtekarlıkla kayıt temini ve birinci derece askeri yasak bölge ihlali suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis, zanlının KKTC’ye 86 bin 881 TL vize borcu olduğu gerekçesi ile TC’den temin ettiği Ahmet Akyüz ismine düzenlenmiş ancak üzerinde kendi resmi olan TC pasaportunu 4 Ocak tarihinde KKTC’ye gelerek Ercan Havalimanın’da tedavüle sürdüğünü ve sahtekarlıkla kayıt temini suçunu işlediğin kaydetti.

Zanlının aynı gün Güvercinlik bölgesinden birinci askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney’e kaçtığına dikkat çeken polis, 11 Ocak tarihinde ise zanlının ayni yolla KKTC’ye geçerek Ercan Havalimanı’ndan TC’ye çıkış yaptığını belirtti.

Polis memuru, zanlının 16 Ocak Tarihinde ise yine Ahmet Akyüz adına düzenlenmiş sahte pasaportla KKTC’ye giriş yaptığını ve ayni gün Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan kendi pasaportunu göstererek Güney’e geçmek isterken, ülkeye girişinin olmadığı tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’de herhangi yasal bir bağı bulunmadığına dikkat çeken polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ametraşit, savcılığın taleplerini dikkate alarak tüm zanlıların davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.