1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’YE ÇALIŞMAYA GELMİŞTİ
KKTC’YE ÇALIŞMAYA GELMİŞTİ

KKTC’YE ÇALIŞMAYA GELMİŞTİ

KKTC’ye çalışmaya gelmişti

A+A-

90 günlük turist vizesiyle 8 gün önce ülkeye gelen Hüseyin Yiğit, bir işyerine girerek nakit para ve cep telefonu çalmaktan tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan zanlı, yargılanıncaya kadar, bir ayı geçmemek şartıyla, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Medusa isimli işyerine giderek, burada çalışan Ayşe İpek’e ait 150 TL nakit parayı ve 500 TL değerindeki cep telefonunu çalan Hüseyin Yiğit tutuklandı.

Polis, zanlının, 8 gün önce 90 günlük turist vizesiyle KKTC’ye giriş yaptığını belirtirken, zanlı, mahkemede ülkeye turist olarak değil, çalışmaya geldiğini, çalışma izni bulunmadığını ancak patronunun kendisine çalışma izni çıkaracağını kaydetti.

KKTC’de hiçbir bağı bulunmayan zanlı, mahkeme emri gereği yargılanıncaya kadar bir ayı geçmemek şartıyla, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hasan Karagil’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlının 2 Ağustos 2016 tarihinde, Mağusa’da, Salamis Yolu’nda faaliyet gösteren Medusa Estetik ve Yaşam Merkezi isimli işyerine, arkadaşı ile geldikten sonra, konu işyerindeki bekleme salonunun karşısındaki odada bulunan işyeri çalışanı Ayşe İpek’e ait çanta içerisinden 150 TL nakit parayı çaldığını söyledi.

Polis memuru, zanlının daha sonra yine konu işyerindeki lazer odasına girip oda içerisindeki raf üzerinde bulunan Ayşe İpek’e ait 500 TL değerindeki cep telefonunu da çaldığını kaydetti.

Zanlının 3 Ağustos tarihinde tespit edilip tutuklandığını belirten tahkikat memuru, çaldığı cep telefonu ve paranın da bulunarak emare alındığını bildirdi.

Tanık polis Karagil, zanlının verdiği gönüllü ifadede işlediği suçu kabul ettiğini dile getirdi.

Mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Karagil, zanlının Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olup 24 Temmuz 2016 tarihinde KKTC’ye girip 90 günlük turist statüsünde ülkede bulunduğunu kaydetti.

Hasan Karagil, zanlının KKTC’de hiçbir ailevi bağlantısı bulunmadığını ve bu nedenle mahkemeden, ileride yargılanmasını sağlamak için 3 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı talep edilen süreyi bir ay ile sınırlandırdı.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı, KKTC’ye turist olarak değil de çalışma amacıyla geldiğini, çalışma izni bulunmadığını ancak patronunun çıkaracağını ve özür dilediğini söyledi.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının, yargılanmaya başlayıncaya kadar bir ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.