1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’YE ‘İÇ HATLAR’ VEYA ÖZEL KONTUAR
KKTC’YE ‘İÇ HATLAR’ VEYA ÖZEL KONTUAR

KKTC’YE ‘İÇ HATLAR’ VEYA ÖZEL KONTUAR

Bilet ucuzlayabilir

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizminin 15 Temmuz darbe girişiminden etkilenmemesi amacıyla, 6 aylık süre için Türkiye’den KKTC’ye yapılacak uçuşların iç hatlardan veya dış hatlara konulacak özel kontuarlardan sağlanması için teknik çalışma başlatıldı.

Sefa Karahasan - Lefkoşa
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra ‘dış hatlar’da yaşanan yoğunluk ve kontroller nedeniyle turizm açısından ciddi iptaller yaşayan KKTC yönetimi, sorunun çözülmesi amacıyla Ankara’nın kapısını çaldı.


Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmesinde konuyu gündeme getirdi. Çankaya’da yapılan toplantıda KKTC Turizm Bakanı Fikreti Atgaoğlu yaşadıkları sorunları anlattı. Ada’ya giden yaklaşık 70 bin öğrenci ve turistin sorunlar yaşadığı üzerinde duruldu. Yurtdışı çıkışlarda kontrollerin sıklığı ve izin alınmalarda yaşanan sorunların KKTC turizmine büyük darbe vuracağı anlatıldı.

Başbakan Yıldırım’ın da, KKTC yönetiminin isteği karşısında, “Gereği yapılsın” talimatı verdiği öğrenildi. KKTC turizminin rahat bir nefes alması için KKTC’nin 6 aylık bir geçiş döneminde ‘iç hatlar’ veya ‘Schengen ülkelerindeki’  gibi giriş çıkış uygulamasına tabi olması fikri ortaya çıktı. Kıbrıslı Türklerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de, yetkililere gerekli talimatları verdi ve sorunun çözülmesi için çalışma başlattı.

Bilet ucuzlayabilir

KKTC’nin geçici süre “iç hatlar” uygulaması görmesi çalışmaları başlatıldığını anlatan Atgaoğlu, “Böylece dış hatlardan alınan vergiler alınmayacak. Örneğin Ankara’dan 15 euro vergi varken, bu iç hatlar olunca 3 euro. Böyle olunca uçak biletlerinden önemli bir ucuzlama olur” dedi. KKTC yönetimi, iç hatlar uygulamasından sonra otellerin de fiyatlarında yeni bir düzenleme yapmasını isteyecek. Ankara’nın, vergilerden dolayı ortaya çıkacak maliyet nedeniyle, KKTC için ‘özel bir kontuar açılması” fikrine daha sıcak baktığı belirtildi.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.