1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'YE 'İHANET' OLARAK İSİMLENDİRİLEN YASA!
KKTC'YE 'İHANET' OLARAK İSİMLENDİRİLEN YASA!

KKTC'YE 'İHANET' OLARAK İSİMLENDİRİLEN YASA!

Bu yasa ülkemize ihanettir, gençlerimize zulümdür!

A+A-

 

KAPTAN: “NE KADAR VERGİ ÖDEDİKLERİNİ AÇIKLASINLAR”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Görevlilerinin Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’nın değiştirilmesine karşı çıkan Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası yöneticilerinden, devlete ne kadar vergi ödediklerini ve aftan yararlanan üyelerinin isimlerini açıklamaya çağırdı.

Kaptan, yazılı açıklamasında, “Göç Yasası” olarak niteledikleri yasanın bir sebebinin Türkiye’nin iktidar partisi AKP, diğer sebebinin ise sözkonusu odalar gibi “sermaye gruplarına ucuz emek yaratmak” olduğunu savundu.

Ahmet Kaptan, bu yasanın geçmemesi için sendikalarla birlikte mücadele eden, “Bu yasa ülkemize ihanettir, gençlerimize zulümdür” diyenlerin bugün iktidar koltuğunda oturduğunu ve bu sözlerini yerine getirmesini beklediklerini ifade etti.

Kaptan, şöyle devam etti:

“İbretle ve öfkeyle izlemekteyiz ki kendi hazırladıkları raporlarda vergi affının ahlak zafiyeti yarattığını vurgulayanların bakan olunca ilk icraatları vergi affı olmuştur. Bu vergi ve stok aflarına sessiz kalanlar, Anayasanın temel haklarından olan eşitlik ilkesinin çiğnenmesine seyirci kalmışlardır. Vergi adaletsizliğinden ve stok affından dolayı kazanç vergisi toplanamadığından genel bütçe içerisinde kamu maaşları oranı yüksek gösterilerek kamu çalışanları ve gençlerimizi açlığa mahkum etmeye çalışıyorlar. Kazançlarına göre vergi vermeyen ve en büyük insanlık suçunu işleyenler çatışma kültürüne besleyerek kendilerini saklamaya çalışmaktadırlar. Hükümet ise tüm ülkenin hükümeti olduğunu unutarak sermayeye teslim olmuştur”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.