1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'YE KAÇTI
KKTC'YE KAÇTI

KKTC'YE KAÇTI

8 Yıl hapse mahkum edildi, soluğu KKTC'de aldı!

A+A-

Kasım 2013 ayında polis tarafından arananlar listesinde olan Mehmet Kösehan, Türkiye’de kadın ticareti ve fuhuşa teşvik suçundan yargılandı. Türkiye’de bu suçlardan 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kösehan  karar açıklanmadan 2 yıl önce ailesi ile Kuzey Kıbrıs’a geldi. Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü, KKTC makamlarına yazı göndererek sanığın arananlar listesinde olduğunu bildirdi.

Mehmet Kösehan kasım ayında polis tarafından Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alındı. Sanık iade işlemleri tamamlanıncaya kadar tutuklama talebi ile 13 Kasım 2013 tarihinde mahkemeye çıkarılarak, iade işlemleri tamamlanana kadar 30 gün süreyle Merkezi Cezaevine gönderildi. İade işlemleri tamamlanmayan Mehmet Kösehan’ın tutukluluğu 20 gün daha uzatıldı.

İade işlemleri tamamlandı
Bakanlar Kurulu İade işlemleri tamamlanan Mehmet Kösehan’ın Türkiye’ye iadesini onayladı. Onay kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlar kurulu kararı şöyle:
Bakanlar kurulu, 22/1988 sayılı Yasa ile onaylanan Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan Hukuki, Ticari ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma, Tanıma ve Tenfiz Suçluların Geri Verilmesi ve Hükümlülerin Nakli Sözleşmesi’nin 44’ünücü maddesi tahtında, 13 Kasım 2013 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından TC’ne iade edilmek üzere 30 gün süre ile geçici olarak tutuklanan ve söz konusu tutukluluk süresinin dolmasına müteakip 20 gün daha tutukluluğu uzatılan TC uyruklu Mehmet Kösehan’ın TC Devletine iade edilmesine karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.