1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'YE SU TAŞIYAN KUTAY İNŞAAT ZORA GİRDİ
KKTC'YE SU TAŞIYAN KUTAY İNŞAAT ZORA GİRDİ

KKTC'YE SU TAŞIYAN KUTAY İNŞAAT ZORA GİRDİ

KKTC'ye su taşıyan Kutay İnşaat zora girdi

A+A-

Asrın projesi’ olarak anılan Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) taşınacak su için boru hattını döşeyen Kutay İnşaat iflas erteleme istedi. Bugüne kadar 500 milyon lirayı aşkın müteahhitlik işi üstlenen şirkete kayyum atandı. Kutay İnşaat aynı zamanda, devlete ait VIP uçakların konulduğu Esenboğa Havalimanı’nın yanındaki hangarı da geçtiğimiz yıl inşa etmişti.

Yurt içi ve yurtdışında çok sayıda müteahhitlik işi üstlenen Kutay İnşaat ve Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti ve grup şirketi Eray Yapı Sanayii ve Ticaret Ltd. Şti. mali darboğaza düşünce mahkemeye başvurdu.

ŞİRKETLERE KAYYUM ATANDI
Şirket avukatı İsmail Serkan Yelgin’in İstanbul Anadolu 15. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru sonrası mahkeme geçtiğimiz 3 Şubat’ta tedbir kararı verdi. Şirketlerin borca batık olduğuna hükmedilerek tedbir kararı verildi. Alacaklılara karşı korumaya alınan şirketlere bir de kayyum atandı. Çok sayıda alacaklı şirketin müdahil olduğu davanın bir sonraki duruşması 9 Mayıs’ta yapılacak.

‘ANA’YA HANGAR YAPTI
Müteahhitlik sektöründe 20 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteren, toplamda 500 milyon lirayı aşkın proje üstlenen şirketlerin tamamladığı işler arasında ‘Esenboğa Havalimanı Devlet Hava Araçları Hangar İnşaatı’ da bulunuyor.  Yapım değeri 62 milyon lira olarak kayıtlara geçen hangara, devletin VIP uçak havuzunda bulunan ANA, ATA, GAP, DAP isimli uçaklar ile helikopterler park ediliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan için alınan Airbus A330’un da bu hangara konulması bekleniyor.

‘ASRIN PROJESİ’NDE YER ALIYOR
Şirketin yüklenicileri arasında yer aldığı projelerinden en büyüğü ise KKTC’ye yılda 75 milyon m3 içme ve sulama suyu sağlayacak olan barış suyu projesi. Dünyada bir ilk niteliği taşıyan projenin yüklenicilerinden Kutay İnşaat, geçtiğimiz günlerde, işçilerin ödenmeyen ücretleri ile gündeme gelmişti.  Projenin temeli Nisan 2011’de atılmıştı.

1-099.jpg

Hürriyet

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.