1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC’YE ZARAR VEREN BU HÜKÜMET MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ
KKTC’YE ZARAR VEREN BU HÜKÜMET MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ

KKTC’YE ZARAR VEREN BU HÜKÜMET MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ

Özgürgün, “kendi kurumlarını yıpratıp yok etmeye çalışan ve KKTC’ye zarar veren bu hükümet meşruiyetini yitirdi”

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “KKTC’YE ZARAR VEREN BU HÜKÜMET MEŞRUİYETİNİ YİTİRDİ...ERKEN SEÇİME GİDİLMELİDİR”

ERKMEN: “YDÜ HASTANESİ SUÇLANARAK ÜLKEYE ZARAR VERİLİYOR”

SAVAŞAN: “TÜM BELGELERİMİZ TC’DEN DE ONAYLIDIR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “kendi kurumlarını yıpratıp yok etmeye çalışan ve KKTC’ye zarar veren bu hükümet meşruiyetini yitirdi” diyerek, erken seçim çağrısı yaptı.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen ile YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan’ı kabul eden UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, YDÜ Hastanesi hakkında yapılan açıklamaları hayret ve şaşkınlıkla izlediklerini belirtti.

“Başbakan ve ekibinin hükümetteki başarısızlıklarının yanısıra kendi kurumlarını yıpratmasının kabul edilemez olduğunu” dile getiren Özgürgün, kendi halkına, Güney’de ve yurtdışında tedavi olmak yerine, ülkesinde kaliteli hizmet vermek üzere kendini geliştiren bir kurumun yıpratılmak istenmesini anlayamadıklarını söyledi.

“HÜKÜMETİN ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTA ORTADA...”

Hastane ve üniversitenin verdiği hizmetlerin yurtdışında bile takdir toplarken, hükümetin kendi kurumunu aşağıya çektiğini; bunun  KKTC’ye zarar verdiğini öne süren Özgürgün, “başarısız olan bu hükümetin ülkeyi getirdiği nokta ortadadır. Bu nedenden dolayı da erken seçime gidilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Özgürgün, “kendi kurumlarını yıpratıp yok etmeye çalışan ve KKTC’ye zarar veren bu hükümet meşruiyetini yitirdi” ifadlerini de kullandı.
“Her hükümet başarılı olamayabilir fakat bu hükümet gibi ülkeye zarar vermez” diyen Özgürgün, YDÜ Hastanesi ve eğitim kurumunun yanında olacaklarını belirtti.

ERKMEN

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, son günlerde üzücü ve endişe verici sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, “YDÜ Hastanesi suçlanarak ülkeye zarar verilip imajı kötü duruma düşürülüyor” dedi.  

YDÜ Hastanesi’nin kurulduğu günden itibaren verdiği hizmetleri anlatan Erkmen, ülke insanına kendi ülkesinde sağlık hizmetini vermenin birincil misyonları olduğunu kaydetti.

“Tüm kuralları yerine getirerek ve her türlü prosedüre her zaman uyarak çalışmalarını yürüttüklerini” dile getiren Erkmen, Sağlık Bakanı ve ekibinin yaptığı açıklamaların kendileri, hastalar ve ülke adına “büyük rahatsızlık verdiğini” savundu.

SAVAŞAN

YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan da,  yurtdışına olan bağımlılığın ortadan kalkmasına yönelik hizmetlerini anlatarak, son günlerde yapılan iddiaların asılsız olduğunu; tüm belgelerin  Türkiye Cumhuriyeti’nde de onaylatıldığını iddia etti.

Devlet ile yapılan protokolün devamlılığı konusunda da sıkıntılarla karşılaştıklarını dile getiren Savaşan, “devletten 80 milyon alacaklarının olmasına rağmen bu konu hastalara yansıtılmadan hizmetlerini vermeye devam ettiklerini fakat Sağlık Bakanlığı’nın sergilediği tutuma da anlam veremediklerini” kaydetti.

“Organ mafyası” gibi sözler telaffuz edilmesini “utanç verici” diye niteleyen Savaşan, “organ naklinin engellenmesine yönelik” açıklamaları da “ülke adına büyük zarar” olarak değerlendirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.