1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'Yİ SARSAN KADIN CİNAYETİNDE ŞOK!
KKTC'Yİ SARSAN KADIN CİNAYETİNDE ŞOK!

KKTC'Yİ SARSAN KADIN CİNAYETİNDE ŞOK!

Kadın cinayetinde şok;

A+A-

 

Kupriyanova çiftinin arkadaşlarından edinilen bilgilere göre, arkadaşları çiftin boşanma arifesinde olduğunu Esentepe’deki evlerini sattıklarını cinayet mahalli olan Küçükerenköy’deki evi de satışa çıkardıklarını anlatmışlardı...

Oleysa’nın boşanmak üzere olduğu eşi Stanislav Kupriyanova ise 7 Aralık’ta çocuklarıyla birlikte adayı terk etmişti...

17 yerinden bıçaklanarak öldürülen ve çıplak bir vaziyette çöp torbası içinde ormana atılan 32 yaşındaki Rus Uyruklu Olesya Kupriyanova’nın annesi cenazeyi almaya geldi ama...

KKTC'yi sarsan kadın cinayetinde öldürülen Rus Oleysa, 3 bin dolar olmadığı için Rusya'ya götürülemedi.

Annesi; ''Onu kocacısı oldürdü, şimdi Rusya'da...'' dedi.

Devrim DEMİR

KATİLİ MOSKOVA’DA:

Anisa Khanmurzina: Sürekli şiddet görüyordu ama çocuklarını bırakıp kaçmadı. Kızımı kocası Stanıslav öldürdü. Şimdi Moskova’da. Torunlarımı aradım, görüştürmediler. Ailesi intihar etti diyor. Ölüsünü görmeden inanmam


Alevkayası yakınlarında 10 Aralık tarihinde çöp poşetleri içerisinde bulunun 33 yaşındaki Oleysa Kupriyanova’nın annesi Anisa Khanmurzina kızının cenazesini teslim almak için,15 Aralık’ta KKTC’ye geldi. Acılı anne kızının ölüsünü dün sabah saatlerinde teşhis etti. Oleysa’nın cenazesini Rusya’ya götürmek isteyen Khanmurzina ise talep edilen 3 Bin Dolar olan cenaze masrafını karşılayamadı.

Kızının acımasızca ve acı çekerek öldüğünü söyleyen anne şimdi kızından geriye kalan 2 torununu almak istiyor.

Rusya’nın Güney KIbrısta’ki Elçiliğine başvuran Anisa Khanmurzina, KKTC’nin tanınmış ülkeler arasında olmadığı için hiçbir yasal işleme başvuramıyor.

Stanıslav’ın intihar edip öldüğü iddia edildi

Kızının cenaze işlemleri için 3 gün önce adaya gelen ve Girne’de bir otele yerleşen gözü yaşlı anne Anisa Khanmurzina, yaşadığı süreci Havadis’e anlattı. Kızının ölümünden sonra, Moskova’da yaşayan damadının ailesi ile iletişime geçen Khanmurzina, hiçbir şekilde torunlarıyla görüştürülmediğini iddia etti. Cinayetin ardından damadının kendi ülkesi olan Moskova’ya kaçtığını iddia eden acılı anne şu şekilde konuştu:

“Kızımın ölümünden sonra torunlarıma ulaşmak için sürekli Moskova’yı aradım. Stanıslav’ın annesi, kardeşi telefonu her açtığında bana bahanelerle çocukların sesini duyurmuyor. Cinayetin ardından Rusya’da tüm televizyonlar ve gazeteler bu olaydan bahsediyor. Bugün yine aradım kardeşi telefona çıktı ve bana Stanıslav’ın intihar edip öldüğümü söyledi. Buna inanmıyorum, çünkü rahatsız oldular ve öldü diyerek herkesi kandırmak istiyorlar.”

“Ölüsünü görmeden inanmıyorum”

33 yaşındaki Oleysa Kupriyanova’nın annesi Stanıslav’ın intihar edip öleceğine inanmıyor. İntihar haberinin duyulması üzerine Rus gazetecinin Moskovada bulunan aileyi aradığı ve aynı sözleri duyduğunu ifade eden Anisa Khanmurzina, “Rusya polisinin baskısından kurtulmak için Stanıslav bu oyunu oynuyor. Onun ölüsünü görmeden buna asla inanmayacağım” diyerek Rusya’daki devlet yetkililerinin bir yol bulmaya çalıştığını ifade etti.

Kızını dün teşhis etti

Rusya’da küçük bir çiçekçi dükkânı olan Anisa Khanmurzina, bundan 20 yıl önce eşini kaybetti. Oleysa’nın 19 yaşında bir erkek kardeşi olduğunu söyleyen anne, kardeşinin ölümünden sonra oğlunun psikolojik travma geçirdiğini anlattı. Khanmurzina kızının ölümünü ise ikinci eşi tarafından öğrendiğini gözyaşları içinde anlattı:

“Rusya’da küçük bir çiçekçi dükkânım var. Kızımın ölümünün ardından okul arkadaşı internette bu durumu öğrenip annesine anlattı. Ben çalıştığım için evi aradılar, eşime söylediler ve eşim beni arayarak dükkânı kapatıp eve gelmemi söyledi. Eşim kızımın Kıbrıs’ta öldürüldüğünü söylediği zaman ise ben asla buna inanamk istemedim. Umutluydum yanlış bir haber olduğunu düşünerek internete girdim ve bütün KKTC haber sitelerine baktım. O sırada KKTC polisi bizi aradı ve dünyam yıkıldı.”

Anisa Khanmurzina Lefkoşa Hastanesi Morgu’nda bulunan 33 yaşındaki kızını dün teşhis etti. Oldukça zor kelimelerle kendini ifade etmeye çalışan Khanmurzina, kızıyla en son Kasım ayının son günlerinde telefonda görüştüğünü ve bir daha kendine ulaşamadığını söyledi.

Evde kızının kanlarını temizledi 

Anisa Khanmurzina, kızının Küçükerenköy’de öldürüldüğü eve polis tarafından götürüldüğünü anlattı. Khanmurzina yaşadığı tarifisiz acıyı ise gözyaşları içinde şöyle anlattı: “Kızımın öldürüldüğü eve polis eşliğinde gittim. Çok zor dakikalardı ama sanki eve girdiğim zaman yaşıyor gibiydi, öldürüldüğü yatağı görünceye kadar. Oda da hala kan izleri vardı yatakta çarşaf yoktu ama yastıklar duruyordu. Duvarlar ve yatağın altı kanla doluydu. Dehşete kapıldım bir anda elime bir şeyler alıp kanları temizlemeye çalıştım polisler şok oldu. Evi temizlemek istedim eşyaların yerini değiştirip sanki kızım geri gelecekmiş gibi hareket etmeye başladım. Polisler beni sakinleştirdi ve torunlarımın odasına çıktım” diyerek torunlarının ve kızının resimlerini alarak evden ayrıldığını ifade etti.

vahset-001.jpg

İşkenceyle öldürdü

Oleysa Kupriyanova’nın annesi kızının ölümü ile ilgili polisten aldığı bilgiye göre Oleysa’nın işkence ile öldürüldüğünü şu sözlerle anlattı: “Stanıslav kızımı işkence yaparak öldürdü. Komşuları 2 Aralık’ta gece geç saatlerde evden bağırma sesleri geldiğini ve büyük bir kavga olduğunu polise anlattı. Stanıslav Oleysa’yı hemen öldürmedi,  kızıma işkence yaparak onu öldürdü ve o acı hissetti buna eminim. Polis bana kızımın almış olduğu bir bıçak darbesinin ardından 7 saat öyle bekledi ve o kadar saat işkencenin ardından kızım kendi kanında boğularak öldü. Polis kızımın işkence ile öldüğünü söyledi. ”

İnternette tanışıp evlendiler

Kızının 6 yıl önce evlendiğini söyleyen Khanmurzina, Stanıslav Kupriyanova ile internette tanışıp evlendiklerini söyledi. Kızının evliliğinin son yıllarda çok kötü olduğunu ifade eden Anisa Khanmurzina, “Stanıslav’ın kendine hiçbir zaman özgüveni yoktu. Herkesi ezmeyi çok seviyordu, Oleysayı sürekli aşşağlıyordu ve çevresinde tek bir arkadaşı yoktu. Kızım her zaman çocukları için mücadele etti, boşanmak istiyordu ve uzun zamandır bunun için tartışıyorlardı. Evlilikleri bu yıl 31 Aralık’ta 7. Yıla girecekti. İnternette tanışıp âşık olarak evlendiler” şeklinde konuştu.

“Acı hissediyorum”

Kızının işkence edilerek öldürüldüğünü söyleyen anne, morg görevlilerinin artık kızının gömülmesinin gerektiği konusunda uyardıklarını söyledi. Khanmurzina kızının cesedini ezmek istemediğini söyleyerek, “Acı hissediyorum, onun yüzünü gördüğüm andan bu yana hep Oleysa’nın hayatını hayal ettim. Onun çocuklarını düşünüyorum, onları alıp benimle kalmalarını istiyorum. Kızımdan geriye kalan değerli hatıra o iki küçük çocuk. Oleysa’yı ilk kucağıma aldığım günü düşündüm, şimdi geriye kalan 19 yaşındaki oğlum ve iki torunum. Kardeşini kaybeden oğlum ise dünyaya küstü, ben onu geri kazanmak için acımı içime gömdüm oğluma sarılıyorum. Torunlarımı kızımı öldüren adamın elinden almak için yasal olan her şeyi yapacağım. 

Yarın Girne’de defnedilmesi bekleniyor

Kızının ölüsünü Rusya’ya götürmek için 3 Bin Dolar gerektiğini söyleyen gözü yaşlı anne, yeterli parayı bulamadığı için kızını Girne’de Müslüman mezarlığına defnedeceğini söyledi. Ailesinin Tatarlardan geldiğini ve Müslüman olduklarını söyleyen Anisa Khanmurzina, “Girne Belediyesi ile görüştükten sonra gerekli izni alıp kızımın artık huzura ermesini istiyorum. Gerekli evrakları tamamlayıp, Oleysa’nın Cumartesi günü artık huzura ermesini diliyorum” diyerek kızının Cumartesi günü Girne’de toprağa verileceğini kaydetti. 

Hukuk danışmanı Pektaş devrede

KKTC’yi sarsan cinayetin ardından Anisa Khanmurzina’ya Girne’de bulunan Sağıroğlu&Hansel hukuk bürosunda çalışan hukuk danışmanı Alesia Pektaş sahip çıktı. Oleysa Kupriyanova’nın ölümünün ardından Stanıslav’ın Rusya veya Moskova’da yargılanması için ellerinden geleceklerini yapacaklarını ifade eden Alesia Pektaş şöyle konuştu: “Küçükerenköy’de bulunan daire Satnıslav Kupriyanova adına kayıtlı. Bu olay olmadan önce Stanıslav bu daireyi satmaya çalışıyordu, şimdi böyle olunca daire kaldı. Oleysa öldü ve 2 çocuk ortada kaldı biz çocukların hakkını aramak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde açıklama yaptı.

 

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.