1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'Yİ SARSAN TECAVÜZ OLAYINDA SON GELİŞMLER!
KKTC'Yİ SARSAN TECAVÜZ OLAYINDA SON GELİŞMLER!

KKTC'Yİ SARSAN TECAVÜZ OLAYINDA SON GELİŞMLER!

Tecavüz zanlıları;

A+A-

 

TECAVÜZ ZANLILARI CEZAEVİNE!

Girne’de otostop çeken 23 yaşındaki Rus uyruklu tecavüz ettikleri gerekçesiyle soruşturma maksatlı 3 gündür tutuklu bulunan zanlılar Mehmet Bayram ile Yakup Akbal dün teminata bağlanmak üzere Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne’de otostop çeken 23 yaşındaki Rus uyruklu tecavüz ettikleri gerekçesiyle soruşturma maksatlı 3 gündür tutuklu bulunan zanlılar Mehmet Bayram ile Yakup Akbal dün teminata bağlanmak üzere Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Çavuşu Ali Uzun, zanlıların 13 Temmuz’da FM 450 plakalı araçla saat 03.30 sıralarında Girne Akçiçek Hastanesi önünde otostop çeken Rus uyruklu 23 yaşındaki A.M isimli kızın yanında durup eve götürmeyi teklif ettiklerini, A.M’nin bu teklifi kabul etmediğini belirtti.

Uzun, zanlıların oradan araçlarıyla uzaklaştığını, bu esnada zanlı Mehmet Bayram’ın arabanın arka koltuğuna geçip uzanarak saklandığını söyledi. Uzun, aracı süren zanlı Yakup Akbal’ın yalnız başınaymış gibi geri dönüp otostop çekmeye devam eden A.M’nin yanına gittiğini ve eğer isterse gideceği yere bırakacağını söylediğini, A.M’nin Esentepe’de bulunan Turtle Bay’a gideceğini söylemesi üzerine, zanlı Akbal’ın da zaten Esentepe’ye gideceğini söyleyip araca binmesini sağladığını ifade etti.

Uzun, A.M’nin araca bindikten kısa bir süre sonra Karakum bölgesinde zanlı Mehmet Bayram’ın, aracın arka koltuğunda uyuyakalmış ve yeni uyanmış numarası yaparak kalkıp oturduğunu belirtti. Uzun, Acapulco civarlarına gelen zanlıların, yolda A.M’ye para karşılığı seks teklifinde bulunduklarını, ancak A.M’nin kabul etmemesi üzerine zanlıların elektrik santralinin olduğu bölgede ıssız bir yola girip boş bir arazide aracı durdurduklarını söyledi.

Uzun, A.M’nin araçtan inip kaçmaya çalıştığını, zanlıların koşarak yakaladığını, önce darp ardından tecavüz ettiklerini belirtti. Zanlı Yakup Akbal’ın, yerde çıplak olarak yatan A.M’yi cep telefonuna çekip, İngilizce olarak, “polise gidersen ölürsün” şeklinde şiddet tehdidinde bulunduğunu da belirtti.

Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutuklama emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın sürdüğünü, ancak zanlıların buna etki edemeyeceğini ifade ederek, olayla ilgili alınan 21 emarenin DNA için Türkiye’ye gönderileceğini, 3 aylık bir zamana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, KKTC’de bir otelde aşçı olarak çalışan zanlıların yargılamadan kaçabileceklerini ifade etti. Polis, cinsel saldırı suçunun müebbet hapis öngördüğünü belirterek, zanlıların bu olgular ışığında teminata bağlanmasını talep etti. Polis, ayrıca zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini de söyledi.

Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla tutuksuz yargılanmalarına ve 3 ay süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.