1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KLERIDES'İN SAĞLIK DURUMU ÇOK CİDDİ
KLERIDES'İN SAĞLIK DURUMU ÇOK CİDDİ

KLERIDES'İN SAĞLIK DURUMU ÇOK CİDDİ

Rum Yönetimi eski Başkanı Glafkos Klerides’in sağlık durumunun...

A+A-

Rum Yönetimi eski Başkanı Glafkos Klerides’in sağlık durumunun çok ciddi olduğu belirtildi.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, bugün 94 yaşında (bazı gazeteler ise Klerides’in yaşını 95 olarak verdi) olan Glafkos Klerides’in, önceki gün “Evangelistria” Kliniği’ne yatırıldığını yazdı.

Klerides’in sağlık durumunun “çok kritik ve hayati (ölümcül)” şeklinde nitelendirildiğini yazan gazete Klerides’in sağlık durumunun, üç ay önce diyabet nedeniyle sol ayak parmağına müdahalede bulunulmasının ve diğer sağlık sorunlarına bağlı olarak tekerlekli sandalyeye maruz kalmasının ardından kötüleşmeye başladığını belirtti.

Habere göre Klerides’in durumuna ilişkin olarak gazeteye açıklamada bulunan Klerides’in Doktoru Yosif Kasios, Klerides’in durumunun hiç iyi olmadığını söyledi.

Klerides’in kalp veya solunum sorunlarıyla karşı karşıya kalıp kalmadığı sorusu üzerine Kasios, Klerides’in yaşının ve karşı karşıya kaldığı sağlık sorunlarını, bünyesine ağır geldiğini ifade etti. 

Ölümünün beklenip beklenmediğine ilişkin soruya ise Kasios olumlu (ölümünün beklendiği) yanıt verdi.

Kasios daha önce yaptığı açıklamada ise Klerides’in sağlık durumunun çok kritik olduğu maalesef durumların hiç iyi olmadığını ifade etti.

Gazete Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun dün akşam Klerides’i ziyaret ettiğini ve ziyaretin ardından sağlığının iyileşmesi temennisinde bulunduğunu yazdı.

Habere göre Klerides’i dün ziyaret edenler arasında DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos da bulunuyor.

Sri Lanka’da bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de Klerides’in sağlık durumu hakkında bilgilendirildiği belirtildi.

Gazete, Klerides’in kızı Keti Kleridis ve damadı Kostas Siammas’ıni sürekli olarak Klerides’in yanında olduklarını da yazdı.

Diğer gazetelerin Kleridis’in sağlık durumuyla ilgili haberlerinin başlıkları ise şöyle:

Simerini: “Glafkos Klerides Yaşam Mücadelesi Veriyor”

Haravgi: “Klerides’in Durumu Geri Dönülemez (ölümcül)”

Politis: “Glafkos Klerides’in En Zor Mücadelesi”

Fileleftheros: “Glafkos Klerides Yaşam Mücadelesi Veriyor”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.