1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KLOR SUYUN TADINI KAÇIRDI
KLOR SUYUN TADINI KAÇIRDI

KLOR SUYUN TADINI KAÇIRDI

Klor suyun tadını kaçırdı

A+A-

KLOR KOKUYOR:  Türkiye’den gelen su, Güzelyurt şebekesine verildi. Vatandaş, musluklarından kesintisiz ve tazyikli su akmasından memnun ancak, sudaki ağır klor kokusu endişeye neden oldu. Güzelyurtlu vatandaşlar, “Bu kadar kokması normal mi? Fazla klor bizi hasta etmesin” diyerek endişelerini dile getirdi       

     

ÇEŞMEDEN SÜT GİBİ AKIYOR: Musluktan akan su klor kokusunun yanı sıra rengiyle de endişeye neden oldu. Musluk açıldığı zaman su beyaza yakın bir renkte akıyor. Damacanayla içme suyu almaktan kurtulmayı bekleyen vatandaşlar suyu tatmaya bile cesaret edemedi

 
Duygu ALAN

Anamurda’ki Dragon Çayı’ndan Geçitköy Barajı’na pompalanan su, Gazimağusa’dan sonra geçtiğimiz hafta Güzelyurt’a da verildi.

Proje kapsamında Güzelyalı’da kurulan arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra “içme suyu” olarak şebekelere verilen su, rengi ve kokusu sebebi ile içilemiyor.

Bulanık ve beyaz renkte olan Türkiye suyu, klor kokuyor. Uzun süren susuzluktan sonra bolluğa kavuşan Güzelyurtlu bu su ile çamaşır, bulaşıklarını yıkıyor, evlerini temizleyip banyo yapıyor ancak içerdiği klor nedeni ile ne bahçesini suluyor ne de içiyor.

Güzelyurt halkı, içme suyu ihtiyacını halen damacana su satın alarak karşılıyor.
Halk endişeli

Güzelyurt’ta vatandaşlar, Türkiye’den gelen suyun kent şebekesine verilmesi ile su bolluğuna kavuştuklarını, banyo, çamaşır ve bulaşık yıkama gibi ihtiyaçlarını artık rahatlıkla karşılayabildiklerini ancak henüz bu suyu içmeye cesaret edemediklerini belirtti.

Havadis’e konuşan bazı vatandaşlar, suyun niteliğinden endişe duyduklarını dile getirdi ve şunları söyledi: “Uzun süren su sıkıntısı Türkiye’den gelen suyun şebekeye verilmesi ile giderildi. Üç gündür su kesintisiz akmaktadır ancak üç gündür değişmeyen rengi ve gitmeyen klor kokusu bizi endişelendirmektedir. Halka bu suyun içme suyu niteliğinde olduğu söylendi. Fakat şuanda kimsenin bu suyu içmeye cesareti yok. Umuyoruz bu durum geçicidir.”
Güzelyurt’ta halk ne dedi? Güzelyurt’ta halk ne dedi? Güzelyurt’ta halk ne dedi?

 
Oktay Çavuşoğlu: İçmek içimize sinmiyor

“Türkiye’den gelen su sisteme verildiği günden beri Güzelyurt’ta halkın kullanma suyu sorunu da bitti. Herkes artık musluklarından akan şebeke suyu ile rahatlıkla banyosunu yapıp, çamaşır, bulaşıklarını yıkayabiliyor ancak suyun rengi hafif bulanık ve klor kokuyor olduğundan henüz bu suyu içmek içimize sinmiyor. Ben bu durumun Mevlevi’deki ana depoların temizlenmemiş olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü şebeke hatları yeni değiştirildi. Sorun hatlarda değildir diye düşünüyorum.”
İbrahim Kaşıkçı: İçme suyunu hala satın alıyoruz

“Güzelyurt’ta ciddi su sıkıntısı vardı ancak Türkiye’den ülkemize gelen su şebekeye verilince bu sıkıntımız bitti. Su şebekeye verildiğinden beri ne zaman musluklarımızı açsak su tazikli bir şekilde akıyor. Bu su ile rahatlıkla banyo yapıp çamaşır bulaşıklarımızı yıkayabiliyoruz. Ama kokusu farklı, ilaç kokusu var ve rengi de şeffaf değil bu nedenle içmeye korkuyoruz. İçme suyumuzu satın almaya devam ediyoruz. Umarım bu geçicidir ve su gerçekten içilebilir kalitededir.”
Gül Kaşıkçı: İçmeye korkuyoruz

“Susuzluk Güzelyurt’ta en çok ev hanımlarını olumsuz etkiliyordu. Son birkaç haftadır susuzluk sorunu bölgemizde daha da artmıştı ancak Türkiye’den gelen su şebekeye verilince susuzluk sorunumuz da ortadan kalktı. Üç gündür musluklarımızı ne saat açsak su akıyor. Ama suyun rengi biraz değişik, bulanık bir görünümü var ve kokusu da farklı o yüzden içmeye korkuyoruz. İçme suyunu eskisi gibi halen satın alıyoruz.”
Fetine Öztosun: Sadece banyo, çamaşır ve bulaşıkta kullanıyoruz

“Yıllardır bol suya hasretiz. Türkiye’den içme suyu gelecek dediler, yıllardır da bu suyun şebekelere verilmesini bekliyoruz. Nihayet üç dört gün önce bu suyu Güzelyurt’a verdiler ama içmeye korkuyoruz. Banyo yapıyoruz, çamaşırlarımızı bulaşıklarımızı yıkıyoruz ama içme suyunu hala damacana su satın alarak karşılıyoruz. Çünkü suyun rengi beyaz, şeffaf değil ve bulanık, ayrıca su klor kokuyor.”

1-964.jpg

Semiha Göçer: İçmeyi denedim kokusundan içemedim

“Türkiye’den gelen su şebekeye verildiğinden beri susuzluk derdimiz de bitti. Eskiden üç dört günde bir akan musluklarımız şimdi ne saat açsak tazzikli bir şekilde akıyor ama içilmez durumda. Rengi kötü ve itici, su ilaç gibi kokuyor. Banyo yaparken veya çamaşır bulaşık yıkarken kullanıyoruz ama hala daha içmedik. Bir kere içmeyi denedim, kokusundan dolayı içerisinde bir kimyasal madde olduğundan korktum içmedim. Herhalde bu geçici bir durumdur. Su aktıkça rengi düzelecek bu koku da gidecektir.”

2-598.jpg

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.