1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOALİSYON TAMAM
KOALİSYON TAMAM

KOALİSYON TAMAM

CTP-BG Parti Meclisi DP ile koalisyona onay çıktı

A+A-

BAKANLARIN KİMLER OLACAĞI HENÜZ BELİRLENMEDİ

BAKANLARIN BELİRLENMESİNİN ARDINDAN YENİ BAKANLAR KURULU LİSTESİNİN GÜN İÇİNDE CUMHURBAŞKANI’NA SUNULMASI HEDEFLENİYOR

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Parti Meclisi, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile koalisyon hükümeti kurulmasını onayladı.

CTP Genel Merkezinde yaklaşık 4 saat süren toplantı sonucunda basın toplantısı düzenleyen Parti Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, parti meclisinin bugün DP-UG ile bir noktaya getirilen protokol ve bakanlıklar konusunu değerlendirdiğini ve hükümetin kurulması konusunda karar ürettiğini söyledi.

En geç Cuma günü  Bakanlar Kurulu listesinin Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulması gerektiğini anlatan Yorgancıoğlu, kendilerinin bunu bugün bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bakanların isimlerinin henüz netleşmediğini ve her partinin bunları kendinin belirleyeceğini söyleyen Yorgancıoğlu, Başbakanlık, İçişleri ve Yerel Yönetimler, Dışişleri, Gıda Tarım ve Enerji, Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarının CTP’de; Başbakan Yardımcılığı Ekonomi ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı,  Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığının DP-UG’de olacağını kaydetti.

Bakanlıklara bağlı dairelerin dağılımı konusunda soru sorulması üzerine Yorgancıoğlu, bunların netleştiğini fakat çok fazla ayrıntı olması sebebiyle basın toplantısında yer verilemeyeceğini ifade etti.

Toplantıya bir süre ara verilerek protokolde düzeltmeler yapıldığının hatırlatılması üzerine Yorgancıoğlu, “Bu teknik bazı yazılımlarla ilgiliydi, giderildi... Arkadaşlarla görüştük, kendi aramızda da tartıştık hallettik” cevabını verdi.

Yorgancıoğlu, hükümetteki bakanların meclis içinden mi dışından mı olacağı konusunun sorulması üzerine, bunun MYK ve parti başkanının yetkisine bırakıldığını, kendisinin belirlenmiş bir tavırının olmadığını, bakanların hem meclisten hem dıştan oalbileceğini söyledi.

Yorgancıoğlu başka bir soru üzerine yeni bakanların listesinin belirlenmeden Cumhurbaşkanı’nda randevu talep etmenin çok fazla anlamı olmayacağını, listenin belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanının en erken zamanda randevuyu vereceğine inandığını bildirdi.

Kabinenin sunulmasının 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleriyle aynı güne denk gelebileceğinin hatırlatılması üzerine Yorgancıoğlu, konunun Başsavcılıkla görüşüldüğünü ve herhangi bir aksilik olmayacağının kendilerine söylendiğini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.