1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOCAİSMAİL: “HER AY 100 BİN TL GİBİ BİR EKSİYİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
KOCAİSMAİL: “HER AY 100 BİN TL GİBİ BİR EKSİYİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

KOCAİSMAİL: “HER AY 100 BİN TL GİBİ BİR EKSİYİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİ’NİN 20’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

A+A-

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Derneğin, giderlerini karşılamak için, sürekli geliri dışında her ay 100 bin TL bulması gerektiğini belirtti.

Kocaismail, Derneğin kuruluşunun 20’inci yıldönümünde yaptığı açıklamada, derneğin maaş kesintilerinden elde ettiği ve sürekli gelir olarak nitelediği aidatların toplamının 48 bin TL olduğunu, ancak derneğin pek çok alanda hizmetlerini sürdürülebilmesi için, her ay; bağış kutuları, kermes, tiyatro, piyango gibi etkinlikler düzenleyerek, 100 bin TL daha bulmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Her ay 100 bin TL gibi bir eksiyi kapatmak için yapılan etkinliklerin güvencesi olmadığını belirten Kocaismail, “Maaşından kesinti yaptıran memurlar gibi, sigorta emeklileri de, kesinti yaptıracak şekilde derneğe üyelik yaptırırsa, soruna çözüm ancak o şekilde gelecektir” ifadelerine yer verdi.

Kocaismail, “Her ay 100 bin TL gibi bir eksiyi, bağış kutuları, lokma, kermes, tiyatro, balo, çay partileri, geziler, piyango, konser gibi etkinliklerle sürekli vatandaşın karşısına bilet olarak çıkarak büyük emek ,çaba ve yorgunlukla tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“2 YILDA 5 MİLYON TL HARCANDI…”

Derneğin, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi onkoloji bölümünde, maaşı dernek tarafından karşılanan çalışan personel bulundurduğunu; Güney Kıbrıs’a giden hastalara minibüs ve tercüman, ilaç, malzeme ulaşım desteği sağladığını; evlere hemşire hizmeti ve kanser konusunda bilinçlendirme gibi hizmetler sunduğunu kaydeden Kocaismail, hizmetler için iki yılda beş milyon TL harcandığını vurguladı.

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KONSERLE KUTLANDI

Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin kuruluş yıldönümü, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Umut Türk Sanat Müziği Korosu, Grup Çığlık Türk Sanat Müziği Orkestrası ile Konuk Sanatçı Bahar Gökhan’ın konseri ile kutlandı.

YDÜ- İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanırım Bölümü Öğrencilerinin de, Umut Eğitim ve Kültür Evi yararına ve toplumda, kanser konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bisiklet turu düzenlediği;  dün ayrıca derneğin 20. Yıl piyangosunun çekilişinin  gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.