1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOCAİSMAİL, MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK TALEP ETTİ
KOCAİSMAİL, MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK TALEP ETTİ

KOCAİSMAİL, MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK TALEP ETTİ

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, bugün Cumhuriyet Meclisi’ne giderek

A+A-

 

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, bugün Cumhuriyet Meclisi’ne giderek milletvekillerine Kanser Savaş Dairesi’nin ivedilikle kurulması konusunda bir dosya sundu ve destek talebinde bulundu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre Kocaismail, milletvekillerine sunduğu mektupta, kanser konusunda devlet politikasında otorite olacak olan Kanser Savaş Dairesi’nin ivedilikle kurulmasına ilişkin mücadele başlattıkları belirterek, “Destek belirttiğinizi yazılı olarak bildirmeniz, toplum adına başlattığımız mücadelede gücümüze güç katacaktır” ifadesini kullandı.

Kocaismail, kısa ömürlü hükümetler ve yalnızca Sağlık Bakanlarının inisiyatifi ile kanser yapıcı etkenler, kanserden korunma, araştırma, epidemiyolojik harita ve eğitim ile alakalı kalıcı politikalar geliştirilemediğini kaydetti.

Kocaismail, kanser mücadelesinin ilk adımı olarak bir Kanser Savaş Dairesi’nin hemen kurulması ve hükümetler değişse dahi kanserde bir otoritenin görev ve hizmetlerini yeni gelecek hükümetlerde de kaldığı noktadan sürdürebilmesinin önemine işaret etti.

Dosyayı takdim ettikleri günden itibaren ilk Bakanlar Kurulu toplantısı ve ilk Meclis toplantısında konunun gündeme getirilerek kalıcı çözüm için bu adımın atılmasını talep eden Kocaismail, destek veren milletvekili ve bakanlardan yazılı cevap beklediklerini ifade etti.

Kocaismail, “Adamız için tarihi bu kararda kimlerin destek verdiği kimlerin ilgi göstermediği ve kimlerin desteklemediği de basın yolu ile her gün evlerinde yeni kanser vakası ile karşılaşan ve kanserle mücadele eden vatandaşa duyurulacaktır” ifadesini kullandı.

Kocaismail, taleplerine beklenen ilgi ve doyurucu çalışmanın olmadığı noktada tek başına da olsa talepleri gerçekleşene kadar Meclis önünde oturma kararı aldığını da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.