1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KOÇAK KARDEŞLER TEHDİT EDENİ AÇIKLASIN”
“KOÇAK KARDEŞLER TEHDİT EDENİ AÇIKLASIN”

“KOÇAK KARDEŞLER TEHDİT EDENİ AÇIKLASIN”

“Koçak kardeşler tehdit edeni açıklasın”

A+A-

Piyasayı yüklü miktarda dolandırarak, ülkeyi terk ettikleri iddia edilen Murat ve Hasan Koçak kardeşler, finans şirketlerinin tehditleri yüzünden ülkeden mecburen ayrıldıklarını açıklamalarının ardından Elfin Finans direktörü Mehmet Güzelyurtlu ve Özmerhan Finans direktörü Mehmet Aytekin tepki gösterdi. Finans şirketleri sahipleri Koçak kardeşlerin yaptıkları açıklamalarda iddia ettikleri öldürme tehdidini kimin yaptığını açıklamasını isterken, tüm finans şirketlerinin zan altında bırakıldığından şikayetçi oldular.

Finans şirketleri tehdit edenin açıklanmasını istiyor

Koçak kardeşlerin kaçmadık, canımızı kurtardık yönündeki açıklamalarında finans şirketlerinin zorla paralarını almak istediği ve öldürmekle tehdit edildikleri yönündeki açıklamaları ülkede faaliyet gösteren bazı finans şirketleri tarafından tepki topladı. Her sorunun finans şirketlerine mal edilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Özmerhan Finans ile Elfin Finans şirketleri direktörleri Mehmet Güzelyurtlu ve Mehmet Aytekin, Koçak kardeşleri hiç tanımadıklarını dile getirerek, kim tarafından tehdit edildiklerini açıklamalarını ve finans şirketlerinin zan altında bırakılmamasını istedi.

“Ayakçılara düşüyorlar, bizi haydut gibi gösteriyorlar”

Tüm yasalara uygun olarak KKTC’de sadece 4 şirketin finansçılık yaptığını ifade eden Elfin Finans’ın sahibi Mehmet Güzelyurtlu, bu tür ihtiyaçlı kişilerin çaresizlikten ayakçı denilen yüzde 15-20 oranında çek kıran şahısların eline düştüğünü daha sonra yaşanan en küçük sorunda finans şirketlerini haydut gibi gösterdiğinden şikayetçi oldu. Finans şirketi tehdit etmez, yasal prosedürü uygular diyen Özmerhan Finans’ın direktörü Mehmet Aytekin ise finans şirketlerinin mahkemelerde görüşülen ne kadar çok davalarının olduğunu ifade ederek, şirketlerin milyonlarca alacağı bulunduğunu söyledi.

Marketçiler de tepkili

Murat Koçak ve Hasan Koçak kardeşlerin yaptığı açıklamalarda marketlerden alacaklı oldukları yönündeki iddialarına bazı market işletmecilerinden de tepki geldi. Koçak kardeşlerin alacaklarını temin edemedikleri yönündeki iddiaların yalan olduğunu söyleyen bazı market işletmecilerinin kendi aralarında para toplayarak Koçak kardeşlere olan borçlarını ödedikleri ve tek kuruş borçları kalmadığı edinilen bilgiler arasında.

Güzelyurtlu: Her ekonomik sıkıntıdan finans şirketleri sorumlu tutuluyor

Koçak kardeşlerin yaptıkları açıklamalardan rahatsız olan Elfin Finans direktörü Mehmet Güzelyurtlu, ekonomik sorunlarla ilgili yaşanan her olaydan finans şirketlerinin hedef gösterildiğini ifade ederek bu durumdan şikayetçi olduklarını kaydetti. 2013 yılı Haziran ayından beri geçen yasa ile yüzde 90- 95 oranında gerçek alım müşteri çeklerinin bozulduğunu söyleyen Güzelyurtlu, çeklerin yüzde 2 ve altındaki faiz oranıyla nakde çevrildiğini ifade etti. Toptancıların Türkiye’den ve yurt dışından getirdiği malları restoran ve otellere vermesinin ardından fatura karşılığı aldıkları çekleri müşteri çeki altında risk oranı az olması nedeni ile nakde çevrildiğini söyleyen Güzelyurtlu,  şahıslara ise çok güvenmedikten sonra şahsı işlem yapılmadığını ifade etti.

“Finans şirketleri tefecilerle bir tutuluyor”

Bazı vatandaşın yazılan çekleri müşteri çeki altında nakde çevirmek istediğini ifade eden iş adamı Mehmet Güzelyurtlu,  “Zorlan para almaya çalışır insanlar. Biz bunları engellemeye çalışıyoruz vermemeye çalışıyoruz ama insanla çaresizlikten sorunlarına çözüm bulamayınca böyle şeyler denemek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu. “Dışarıda ise 3-5 kuruş artıran insanlar bu gün tefecilik dediğimiz işi yapar” diyen Güzelyurtlu, yüzde 15- 20 oranında faizle çaresiz kalanlara para verdiğini açıkladı. “Biz bu değiliz” diyen Güzelyurtlu, ülke genelinde tabelası ile, vergisi, sosyal sigortası ve ihtiyat sandığı düzenli yatırılan resmi olarak 4 şirketin faaliyet gösterdiğini söyledi. İş adamı Güzelyurtlu, “bankadaki hesaplarımız şeffaftır isteyen istediği zaman inceleyebilir. Vergi dairesi ve diğer kurumlar ile sorunu olmayan sadece 4 kişiyiz” şeklinde konuştu.

Bu işi sadece 3 milyon TL’si olan yapsın

Finans şirketi açılabilmesi için yasa çıkarılması çabasında olduklarını söyleyen Elfin Finans direktörü Mehmet Güzelyurtlu,  “herkes bu işi yapmasın yasa gelsin 3 milyon TL’si olan bu işi yapsın istiyoruz” şeklinde konuştu. Güzelyurtlu, yasanın geciktirilmesinden de şikayetçi oldu. Finans şirketlerinin ciddi paralar yatırdığını ifade eden Güzelyurtlu, devletin de bundan kazancının çok olduğunu savundu. Geçirilen yasadan sonra çekin hiçbir muteberliğinin kalmadığını söyleyen Güzelyurtlu, finans şirketlerinin milyonlarca alacağı yüzünden mahkemelerde yüzlerce davanın bulunduğunu söyledi. “Ancak bizi lanse ettikleri konum bu değil” diyen Güzelyurtlu, Koçak kardeşlerden kendisinin hiçbir alacağının olmadığını, kimin tehdit ettiğini açıklayarak finans şirketlerini zan altında bırakmamasını istedi. “Burada öyle bir çağrı yapılır sanki de elimizde bıçak ve silah ile dolaşıp insanların önünü keseriz” diyen Güzelyurtlu,  haydut muamelesi yapılmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.


Aytekin: Borçlu mağduru oynarken, alacaklı her zaman kötü oluyor

Yıllardan beri finans alanında çalıştıklarını ifade eden Özmerhan Finans şirketleri direktörü Mehmet Aytekin,  finans şirketleri ile tehdit iddialarında bulunan Koçak kardeşleri tanımadıklarını ifade ederek, “kapımızdan içeriye girmiş şahılar değildirler” şeklinde konuştu. Murat Koçak’ın gazetelere yaptığı açıklamalar ile tüm finans şirketlerini zan altında bıraktıklarını belirten Aytekin,  hedef şaşırtmaya çalışarak kendi dolandırıcılıklarını ört pas etmek adına finans şirketlerinin kendilerini öldürme tehdidinde bulunduğu yalanını uydurduklarını söyledi. Yasal olarak finans şirketi işleten şahısların tehdit ederek para almaya çalışmadığını söyleyen iş adamı Mehmet Aytekin, “yasal prosedür ne ise onu uygularız. Kim parasal sorunlar yüzünden çıkmaza girse ilk hedef olarak finans şirketlerini gösterip zan altında bırakıyor biz bu durumdan şikayetçiyiz” dedi. Bu tür açıklamada bulunan şahısların, kendisini kimin tehdit ettiğini de söylemesini isteyen Aytekin,  “memlekette ne yazık ki borçlu mağduru oynarken, alacaklı her zaman kötü oluyor” şeklinde tepki gösterdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.