1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. "KOCAM GİTTİ, BANA GEL"
"KOCAM GİTTİ, BANA GEL"

"KOCAM GİTTİ, BANA GEL"

Telefon uygulamaları ikili ilişkilerde sınırları zorluyor...

A+A-

Gün geçmiyor ki yeni bir telefon uygulaması furyası patlamasın... Yeni moda 'aldatma' uygulamaları!

Akıllı telefonlar, ikili ilişkilerde devrim yaratmaya devam ediyor. Son 3-4 ayda ABD ve İngiltere'de hayli popüler olan 4 uygulama var. Evli olan ve tek gecelik ilişki yaşamak isteyen bireyleri birbiriyle buluşturuyor.

HAYAT KISA, HEMEN ALDAT!

Uygulamalardan ilki, 'Ashley Madison'... Zaten sloganından kendini belli ediyor: "Hayat çok kısa, yasak aşk yaşayın!" Özellikle 40 yaş üstünün fazlaca tercih ettiği bir uygulama... Etrafınızdaki 'arayış'ta olan 'evli,çocuklu ve mutsuz'ları sizin için listeliyor, mesajlaşmaya başlıyorsunuz; hatta uygulama sizin için 'otel' bile öneriyor!

'HAYATIM ÇANTAYA BAKIYORDUM'

Meselesini bu kadar açıkça ortaya koymayan, gizli amaçlı uygulamalar da var. 'Stock'tan bahsediyoruz. Görünürde piyasadaki stokları takip ediyorsunuz. Yani kolayca, "Hayatım, bir çanta beğendim de başka nerede daha ucuz; ona bakıyorum" diye kolayca sıyrılabilirsiniz yalan söylediğinizde... Ama asıl amaç, uygulamaya kaydolduğunuzda ortaya çıkıyor. Buradaki eşleşme genelde bir tarafın evli, bir tarafın bekar olması şeklinde ilerliyor. Evli çiftler 'stock', bekarlar 'alıcı' olarak etiketleniyor.

YA MESAJLARIMI GÖRÜRSE?

"Ne olursa olsun, 'Ya mesajlarımı görürse' korkusuna çözüm yok" diye mi düşünüyorsunuz? Ona da çare bulmuşlar. İki uygulama var: 'Black SMS' ve 'Invisible Text'! Black SMS'i indirmek için yılda 200 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Normal SMS'lerinizi karartıyor bu uygulama... Mesaj geldikten sonra okumak için 20 saniyeniz var, sonra siz de göremiyorsunuz! Aynı şekilde sizin mesajlarınız da yazıldıktan sonra okunmayacak şekilde karartılıyor. Diğer uygulama SMS'le değil, kendi sistemindeki mesajlaşma sistemiyle çalışıyor. Üstelik bu uygulama ücretsiz!

BENİ ALDATIYOR MU?

Elbette bunların bir de bedeli var. 'Ya beni aldatıyorsa?' paranoyası yaşıyorsanız 'FlexiSpy'ı indirip eşinizin veya sevgilinizin telefonuyla eşleştirirseniz (bluetooth yoluyla oluyor) bütün mesajlaşmaları, konuşmaları, uygulamadaki hareketleri birebir ekranınızda görebilirsiniz, duyabilirsiniz. Ancak yılda 650 lira harcamak zorundasınız!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.