1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KOKAİN ETKİSİ YAPIYOR
KOKAİN ETKİSİ YAPIYOR

KOKAİN ETKİSİ YAPIYOR

Yapılan bir çalışmada çok fazla diyet içecek tüketmenin dişlere en az metamfetamin ya da krek kokain kadar zarar verdiği belirtildi.

A+A-

Uzmanlar diyet içeceklerin zararlarına dikkat çekti. ABD'de yapılan bir araştırmada çok fazla diyet içecek tüketen insanların dişlerinin metamfetamin veya krek kokainin verdiği zarar kadar kötü etkilediğini belirtildi.

Philadelphia'daki Temple Üniversitesi Dişçilik Okulu'ndan Dr. Mohamed Bassiouny uyuşturucu bağımlısı bir kişiyle sürekli diyet kola içen bir kişinin ağzının aynı olduğunu söyledi. 

Bassiouny "Metamfetamin, krek kokain, tatlandırılmış ya da tatlandırılmamış gazlı içecekler çok yüksek düzeyde asit içeriyorlar ve dişlere aynı etkiyi yapıyorlar" dedi.

General Dentistry dergisinde yayımlanan çalışmada 30'larında bir kadının üç veya beş yıl kadar günde iki litre diyet gazozlu içecek tüketmesinin dişlere verdiği zarar ve çürümenin 29 yaşındaki bir metamfetamin bağımlısı veya 51 yaşındaki bir krek koain bağımlısına verdiği zarar kadar olduğu belirtildi.

Verilen bu örneklerde üç yıl metamfetamin kullanan gencin her ağzı kuruduğunda gazlı içecek aldığı ve böylelikle dişlerinin zarar gördüğü belirtildi.

Uzmanlar şekerli içecekler tüketen insanlarda diş çürümelerinin yüksek düzeyde olduğuna dikkat çekiyor. Metamfetamin ve krek kokainin ağza zarar verdiği biliniyor.

Ancak bu tür içecek üretenler Bassiouny'nişn çalışmasına itiraz etti. Amerikan Meşrubat Birliği yaptığı açıklamada sadece bir kadını ele alarak böyle bir sonuca varılamayacağını belirtti.

 

Kaynak: gazeteport

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.