1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOKAİN VE HİNTKENEVİRİNE 2 YIL HAPİS!
KOKAİN VE HİNTKENEVİRİNE 2 YIL HAPİS!

KOKAİN VE HİNTKENEVİRİNE 2 YIL HAPİS!

Evinde suçüstü basılmıştı...

A+A-

Kokain ve hintkenevirine 2 yıl hapis!

Gönyeli’de Şubat ayında evinde yapılan aramada kokain,  hintkeneviri ve hassas terazi üzerinde kokain kalıntısı ile suçüstü yakalanan Raif Dinçkol hakkındaki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Mahkeme "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan yargıladığı sanık Raif Dinçkol’u suçlu bularak 2 yıl hapislik cezasına mahkûm etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.  Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın uyuşturucu suçunu geçtiğimiz şubat ayında işlediğini anlattı. Sanığın konu uyuşturucu maddeyi 125 Pound karşılığında İngiltere’den satın aldığını ve uyuşturucuyu eşyalarının arasında gizleyerek Metehan Kara Giriş Kapısından kanunsuz yollardan KKTC’ye gizlice geçirdiğini söyledi.

Esendağlı, görevli polislerin Şubat ayında sanığın Gönyeli’deki evinde yapılan aramada 26 gram kokain,  125 gram hintkeneviri ve hassas terazi üzerinde kokain kalıntısı ele geçirerek sanığın suçüstü yakalandığını anlattı.

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Esendağlı, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. 

Sanığın yurt dışından ithal ettiği uyuşturucunun miktarına dikkati çeken Melek Esendağlı, sanığın bu maddeyi kullanıcılar için sağlayıcı özelliği taşıdığına işaret etti. Esendağlı, Raif Dinçkol’un, birden fazla uyuşturucu maddeyi hayatına dâhil ettiğini ve yurt dışından ithal ettiği söz konusu uyuşturucu maddeyi organize bir şekilde yasal olmayan yollardan KKTC’ye geçirdiğini anımsattı.

Sanığın evli ve çocuk sahibini olduğunu söyleyen Melek Esendağlı, çocuğunun yaşadığı sağlık nedenleri ve geçirmiş olduğu travma yüzünden yanlış tavsiye üzerine uyuşturucu kullanmaya başladığına dikkat çekti. Esendağlı, çaresizlik tesiri altında işlemiş olduğu suçtan dolayı Raif Dinçkol’un mahkemeden özür dilediğini belirtti. 

Sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyleyen Esendağlı, uyuşturucunun ülkemizde giderek yaygınlaşıp artış gösteren bir suç olduğunu sanığa verilecek en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Esendağlı, mahkeme heyeti sanık Raif Dinçkol’u 2 yıl hapis cezasına mahkûm ettiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.